DOS’37 vergeet te winnen van SV Grol

In een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd deed DOS’37 zichzelf toch een beetje te kort tegen SV Grol uit Groenlo. DOS’37 had veel balbezit en kreeg in de beginfase veel kansen, maar SV Grol kwam steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde uiteindelijk op een doelpuntrijke wedstrijd, die onbeslist bleef met een 3-3 eindscore, door doelpunten aan DOS-zijde van Ronald te Morsche (2x) en Martijn Olde Olthof.

 

DOS’37 bleef het initiatief nemen

Op een regenachtige zaterdagmiddag met de aftrap om half 3 door scheidsrechter Barrett, begon DOS goed aan de wedstrijd. SV Grol liet DOS’37 het spel maken en loerde op de counter. Maar in minuut 6 was de eerste kans voor DOS’37. Glenn Jansen nam een cornerbal en de kopbal van Melvin Kemp belandde op de paal. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman werden in minuut 9 wederom gevaarlijk. Dit keer een actie van Senna Silva van der Veen. Hij passeerde op snelheid zijn verdediger en zijn voorzet werd door Koen Nijkamp in de handen van keeper geschoten. De gasten waren weer gewaarschuwd. DOS’37 bleef het initiatief nemen en SV Grol moest verdedigen. In minuut 17 was er weer een mooie aanval van DOS’37. Dit keer een actie van Shakki Mohamed en zijn voorzet werd in het zijnet gekopt door Ronald te Morsche. Vervolgens kwamen de bezoekers via de tegenaanval, maar gelukkig raakte de aanvoerder van SV Grol de bal verkeerd. In de 25ste minuut was de eerste goede mogelijkheid van de bezoekers. De bal kwam een aantal keren voor het doel en uiteindelijk had een speler van SV Grol de mogelijkheid om de bal in het doel te schieten, maar gelukkig had hij het vizier niet op scherp en zo bleef het na een half uur spelen 0-0. DOS’37 kreeg opnieuw een kans door goed werk op het middenveld van Mark van Pijkeren en deze gaf de bal op Senna Silva van der Veen en zijn voorzet kwam uiteindelijk in de voeten van Ronald te Morsche, maar zijn schot belandde in het zijnet.

 

DOS’37 scoorde, SV Grol kwam weer op gelijk hoogte

In minuut 35 schoot Senna Silva van der Veen op het doel en zijn schot werd prima gered door de keeper van Grol. Nog geen 3 minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een mooie steekbal van Koen Nijkamp zette Ronald te Morsche één op één met de keeper. Ronald omspeelde de keeper en schoot vervolgens de 1-0 binnen. Eindelijk de verdiende voorsprong voor de Vriezenveners op basis van het sterke veldoverwicht in de eerste helft. Maar dit bleek van korte duur. Een vrije bal van SV Grol werd zomaar ingekopt en zo stond het 3 minuten later alweer gelijk, 1-1. Dit was meteen de ruststand in Vriezenveen.

 

SV Grol op voorsprong en DOS’37 vocht zich terug

Na rust kwamen de geel-zwarten goed uit de kleedkamer en dit leverde meteen een aantal kansjes op, maar tot scoren kwam men niet. Zo ook in minuut 52 niet, een cornerbal van Sander Thomas werd al snoekduikend ingekopt door Ronald te Morsche, maar net niet goed genoeg. SV Grol maakte na rust steeds meer overtredingen en dit resulteerde in vele gele kaarten aan hun zijde. SV Grol nam meer het initiatief in de tweede helft en kreeg ook kansen en pakte in minuut 68 dan ook de 1-2 voorsprong in Vriezenveen. DOS’37 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar SV Grol stond goed tot aan de 80ste minuut. In de 80ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap en deze werd genomen door Martijn Olde Olthof. Hij schoot de bal beheerst langs de muur in de rechter benedenhoek. De 2-2 was een feit. En meteen na de aftrap werd het ook nog 3-2 voor de thuisploeg. In de rebound schoot Ronald te Morsche de 3-2 binnen en stond DOS’37 binnen 2 minuten weer op voorsprong.

 

SV Grol scoort gelijkmaker via zondagsschot

DOS’37 zette na het doelpunt de druk naar voren om zo het vierde doelpunt ook te maken. Maar uiteindelijk kwamen de gasten met een zondagsschot in de 85ste minuut op gelijke hoogte. Van ongeveer 25 meter schoot een SV Grolspeler de bal in de rechterhoek waar keeper Patrick Nitert niet bij kon en zo stond het 3-3. Beide ploegen probeerden nog wel de winnende te maken, maar

uiteindelijk floot de scheidsrechter na 9 minuten blessuretijd (!) af en zo pakten DOS’37 en Grol ieder een punt. DOS’37 had misschien iets meer verdiend, maar uiteindelijk is een gelijkspel ook terecht gezien de kansen over en weer. Volgende week speelt ons eerste elftal een uitwedstrijd tegen WHC. Opnieuw treft DOS’37 dan, na FC Winterswijk, SVZW en NEO, één van de kampioenskandidaten in deze klasse. Deze wedstrijd zal zaterdag 11 november om 14:30 uur beginnen in Wezep.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer