DOS’37 verliest nipt van koploper WHC

WEZEP – Op een mooie droge herfstdag in Wezep, mocht DOS’37 het opnemen tegen de nog ongeslagen koploper in deze competitie, WHC. Op een niet bepaald sfeervolle sportpark Mulderssingel (misschien was de geluidsinstallatie defect) begon de formatie van Jeroen Niks en Geerten Brinkman gehavend aan het duel. De ‘ziekenboeg’ werd aangevuld met Job Derksen en Sander Thomas, die Hidde Boers en Mario Francismouth kwamen vergezellen. In een matige wedstrijd van de Vriezenveners wist WHC de drie punten te behouden in Wezep en ging DOS’37 met lege handen naar huis. Het werd uiteindelijk een nipte verliespartij voor de Vriezenveense formatie, 1-0.

Zwabberbal

Jordi Brinkman en Osman Ates begonnen in de basis, waarbij Osman zijn competitiedebuut in DOS 1 maakte. WHC begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde meteen al in een aantal kansen in het eerste kwartier, waaronder een mooie aanval via de zijkant, welke uiteindelijk werd voorgezet in buitenspelpositie en scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede floot dan ook terecht af. Maar in minuut 20 was het dan wel raak. Een lange trap naar voren en de bal kwam bij Stef van Oene die het leer verlengde op Mitchel Dijkhof. Zijn schot werd gekeerd door Martijn Olde Olthof en vervolgens schoot Jelle Post de bal in de rebound op het doel van keeper Patrick Nitert, die de zwabberbal al grabbelend niet kon keren. Een terechte 1-0 voorsprong voor de koploper, zij het uit een enigszins fortuinlijk schot op goal, welke normaliter een prooi is voor doelman Nitert. Uitblinker aan Wezeper zijde was doelpuntenmaker Jelle Post, die met zijn vlijmscherpe acties en snelheid de DOS’37-achterhoede regelmatig in grote problemen bracht.

Geen kans voor DOS’37

DOS’37 had het moeilijk in de eerste helft met veel balverlies. De Wezeper formatie had al een handjevol grote mogelijkheden laten liggen. WHC kreeg daarna nog een paar kleine kansjes, maar een bal werd overgekopt door Menno van de Worp en een schot van Mitchel Dijkhof ging naast het doel van Patrick Nitert. DOS’37 werd niet echt gevaarlijk in de eerste helft en creëerde geen één echte kans. Vlak voor rust moest Martijn Olde Olthof van het veld met een blessure en oudgediende Wout Kikkert kwam voor hem in de plaats en deed het niet onverdienstelijk. En zo werd er gerust in Wezep met een 1-0 op het scorebord.

Afgekeurd doelpunt

DOS’37 had het ook in het begin van de tweede helft moeilijk tegen WHC. De geel-zwarten werden wederom flink onder druk gezet, waarbij WHC een aantal kansjes om zeep hielp, maar deze waren niet echt gevaarlijk. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman hadden het gewoonweg moeilijk tegen de koploper, wat gepaard ging met veel balverlies. In minuut 75 dacht zowel vriend als vijand dat WHC op een 2-0 voorsprong kwam, door een eigen doelpunt van Jordi Brinkman. Echter de goed leidende KNVB-assistent-scheidsrechter Roy Biharie uit Enschede, vlagte voor buitenspel. Dit kwam de beste man op een niet mis te verstane scheldkanonnade te staan, van een deel van de WHC-aanhang.

Late kansjes voor DOS’37

Zo bleef het met nog vijftien minuten spelen 1-0 voor de thuisploeg. Een eerste gevaarlijke aanval van DOS’37 kwam pas in de 78e minuut, op naam van Senna Silva van der Veen. Een crossbal van Melvin Kemp op Koen Nijkamp, die met zijn snelheid de achterlijn opzocht en zijn voorzet werd door Ronald te Morsche terug gekopt op Senna Silva van der Veen. Zijn volley werd uiteindelijk van de lijn gehaald door een verdediger van WHC. Koen Nijkamp was deze middag één van de weinigen die na rust een ruime voldoende wist te behalen, met enkele goede acties via de zijlijn en het de WHC-verdedigers

knap lastig wist te maken. Hierna nog enkele cornerballen voor DOS’37, waarbij Ronald te Morsche met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker was. DOS’37 had het moeilijk deze wedstrijd om kansen te creëren tegen een oppermachtig WHC in het eerste bedrijf. Na rust was de koploper minder dominant en werd DOS’37 iets brutaler, echter WHC stond goed te verdedigen en hierdoor bleef het 1-0 voor WHC.

Volgende week zaterdag komt de nummer drie van 1H op bezoek bij DOS’37, het Doetinchemse DZC, die SVZW zaterdag met lege handen naar Wierden stuurde. Opnieuw dus een zware kluif voor de Vriezenveners, met nieuwe kansen en wellicht alle schroom maar meteen in de eerste helft van zich af te gooien. De wedstrijd zal aanvangen om 14:30 uur op sportpark Het Midden.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: WHC – DOS’37 1-0 (1-0)

Doelpunt: (21’) 1-0 Jelle Post

Scheidsrechters: Fijke Hoogendijk uit Enschede, Evelyne Brontsema uit Deventer, Roy Biharie uit Enschede

Gele kaarten: Jochem Oude Booyink, Stef van Oene (beiden WHC), Twan Schoonewille, Jordi Brinkman, Glenn Jansen (allen DOS’37)

Rode kaarten: geen

Aantal toeschouwers: 475

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Jordi Brinkman, Osman Ates (64’ Twan Schoonewille), Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren (83’ Senna Niezink), Martijn Olde Olthof (38’ Wout Kikkert), Koen Nijkamp, Shakki Mohamed

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer