DTC delft in spektakelstuk tegen Ruurlo het onderspit

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Mick Fox, Pim Scholte Lubberink (David Westerhof), Rik Groeneveld; Roel Potijk (Niels Wessels), Mark Hesselink, Wout Groeneveld; Wessel Weusthof, Sam Tebbe en Nick Huusken.

Op het kunstgras van Sportpark ’t Rikkelder speelde DTC ’07 een uitwedstrijd tegen VV Ruurlo. Ruurlo doet mee om de bovenste plaatsen en wist vorige week nog een knappe overwinning te behalen tegen SV Delden. DTC hoopte in ieder geval een punt mee terug te nemen naar Twente. Het kon weer rekenen op voldoende support, want een aantal supporters waren samen met de spelers in de bus naar Ruurlo afgereisd.

Dan de wedstrijd. DTC moest het doen zonder de geblesseerde Wout Potijk en de zieke Jelco Nijhuis. De start voor DTC was niet goed. De vijf minuten stonden nog niet op het scorebord of Ruurlo had de bal al in het net liggen. Na een combinatie dwars door het midden kwam een aanvaller oog in oog met Jordi Visschedijk en hij faalde niet, 1-0. Ruurlo had een op het oog jong team waar enige lengte leek te ontbreken. Daar lag wellicht een mogelijkheid voor DTC en al snel bleek dat inderdaad het geval te zijn. Een vrije trap van Pim Scholte Lubberink werd door Wessel Weusthof binnen gekopt, 1-1.

Voor DTC hopelijk een opmaat naar meer, maar daar dacht Ruurlo anders over. Een aanval over links zorgde ervoor dat de thuisploeg razendsnel weer op voorsprong kwam. De linksbuiten was, net als bij de openingstreffer, de gevierde man na een schuiver in de verre hoek, 2-1. Daarna zagen we twee teams die aan elkaar gewaagd waren. DTC probeerde op een opportunistische manier de kansen te creëeren, terwijl Ruurlo koos voor een geduldige meer voetballende manier.

Het strijdplan van Ruurlo had wat meer succes. Het combineerde regelmatig door het midden van de verdediging, waarbij DTC niet altijd even scherp oogde. Enkele minuten voor rust bracht Ruurlo de marge dan ook op twee. Visschedijk kon eerst nog redding brengen na wederom een combinatie door het midden, maar hij was vervolgens kansloos bij de rebound, 3-1. Aan de andere kant kreeg Sam Tebbe vlak voor rust nog een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Hij probeerde de doelman te omspelen, maar de keeper zat er goed bij en pakte de bal klemvast. Ruststand 3-1.

In de tweede helft kon aanvoerder Scholte Lubberink niet verder en hij werd vervangen door David Westerhof. De start in de tweede helft van DTC was een stuk beter dan die in de eerste helft, al kreeg het wel wat hulp van de verdediging van Ruurlo. Een lange bal van Mick Fox werd slecht verwerkt door de verdedigers van Ruurlo en Nick Huusken wist te profiteren. Hij werkte de bal vakkundig over de keeper heen, 3-2. De thuisploeg herstelde de marge bijna direct weer, maar Mark Hesselink wist met een sliding te voorkomen dat een speler vrij kon inschieten.

Toch duurde het niet heel lang voordat het verschil weer twee was. De manier waarop het gebeurde mocht DTC zichzelf aan rekenen. Een speler kon uit een hoekschop geheel vrij binnen koppen, 4-2. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld en er was nog genoeg tijd om wat terug te doen. Kansen waren er aan beide kanten voldoende. Eerst bracht Visschedijk goed redding op een hard schot. Aan de andere kant had Huusken de 4-3 op zijn schoen, maar ook de doelman van Ruurlo had een prima redding in huis.

Enkele minuten later was Huusken wel succesvol. Hij kreeg de bal nadat Westerhof een lange trap van Visschedijk had doorgekopt. Het ontbrak echter aan steun waardoor hij zelf de actie moest maken. Dat deed hij echter met verve. Hij passeerde eerst een verdediger en vervolgens de doelman om daarna met links in een leeg doel binnen te schieten, 4-3. Er stonden nog ruim twintig minuten op de klok, dus voldoende tijd om nog een gelijkmaker te maken.

Naarmate het einde naderde werden de ruimtes op het veld steeds groter en DTC kreeg het niet echt voor elkaar om een slotoffensief te forceren. De grootste kansen waren in de slotfase zelfs voor de thuisploeg. Een vrije schietkans in het strafschopgebied rolde nog net voorlangs, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd besliste Ruurlo de wedstrijd definitief. DTC probeerde uit te verdedigen, maar de bal werd tegen een speler van Ruurlo aangeschoten en rolde daarna het doel in, 5-3.

Uiteindelijk keerde DTC dus zonder punten weer huiswaarts. In een wedstrijd met volop kansen aan beide kanten had er meer ingezeten, maar Ruurlo stapte na het laatste fluitsignaal als winnaar van het veld. Nick Huusken was met twee doelpunten goed op dreef en werd ‘Man of the Match’. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd voor DTC op het programma. Op Sportpark Lattrop komt DSVD uit Deurningen op bezoek. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer