DVGT Speelronde 6: Spannende partijen, “disneyfinish” en wederom nieuwe koploper

Nadat de meeste teams vorige week een vrije week hadden gehad, mochten ze afgelopen maandag 30 oktober weer aantreden voor speelronde 6 van de competitie. Alleen Dartclub Groot’n had nog een weekje langer vrij; zij kwamen niet in actie deze speelronde.

Groot gemis
De eerste wedstrijd van deze speelronde werd gespeeld bij MarCant in Tubbergen. MarCant Darts 3 en Dartclub Groot’n 2, respectievelijk de nummers 7 en 8 van de ranglijst, zouden het tegen elkaar opnemen. Beide teams hadden in speelronde 5 hun eerste overwinning van het seizoen geboekt en waren erop gebrand om dit in speelronde 6 een goed vervolg te geven. Helaas voor Dartclub Groot’n 2 moest dit gebeuren zonder sterspeler Jordy Snijders. Een groot gemis, zo zou wel blijken tijdens de singles. MarCant Darts 3 bleef namelijk foutloos tijdens de singles en liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong. In de 1e koppelpartij mocht het koppel Rens Plegt/Sjoerd Geerdink (Dartclub Groot’n 2) nog wat terugdoen, maar hier bleef het ook bij voor de Weerseloërs. MarCant Darts 3 won uiteindelijk met 8-1 en verstevigt daarmee zijn plek bij de eerste 7 op de ranglijst. Dartclub Groot’n 2 zakt twee plekken en staat nu 10e.

Koppositie heroverd
Nadat twee weken geleden MarCant Darts 2 zijn koppositie verloren zag gaan aan Dartclub Groot’n (Morshuis – MarCant Darts 2 werd niet gespeeld), hadden zij vanavond de kans om deze weer terug te pakken. Dartclub Groot’n zou namelijk deze speelronde niet in actie komen. Dit moest gaan gebeuren tegen de nummer 4, De Kroeg. Op voorhand toch zeker geen makkelijke wedstrijd. Maar MarCant Darts 2 liet vanavond maar weer eens zien waarom het de eerste 4 speelrondes bovenaan had gestaan. Met een duidelijke 7-2 zege, met onder andere een 100-finish van Randy Klomp, zagen de Tubbergenaren zichzelf de koppositie heroveren. Daarnaast was de bierronde uiterst noemenswaardig. MarCant Darts 2 wist deze namelijk vanaf 1001 binnen 33 pijlen uit te gooien, wat neerkomt op een gemiddelde van 91 (!) per beurt. De Kroeg valt door dit verlies net buiten de top 4 en staat nu op plek 5.

Disneyfinish
Het team wat De Kroeg uit de top 4 kegelde in speelronde 6 kwam uit Geesteren, Royaldarts 4. Zij namen het deze maandag op tegen de nummer 3 van de competitie, Morshuis. Een spannende partij op voorhand en een spannende partij zou het ook zeker worden. In de singles waren het duidelijk de Albergenaren die de toon zetten. Met 3 gewonnen singles van hun kant, stond het bij het ingaan van de koppels 1-3 in het voordeel van Morshuis. Maar Royaldarts 4 gaf zich zeker niet gewonnen en won 3 koppels op rij (waar Kevin Rekers nog een 160-finish op “tops” miste), waardoor het opeens 4-3 voor de thuisploeg stond. In de laatste koppelpartij wist het koppel Michel Zwijnenberg/Robin Velthof de partij toch weer gelijk te trekken: 4-4. De bierronde zou dus de beslissing gaan brengen. Hierin werd uiteindelijk de winst behaald door Morshuis, waardoor zij 5 punten meenemen naar Albergen en plek 3 op de ranglijst behouden. Daarnaast wisten Rob Kuipers en Robin Velthof beiden nog een 180’er te noteren. Nu vraagt u zich vast af, wat de subtitel “disneyfinish” met deze wedstrijd te maken heeft. De term “disneyfinish” wordt gebruikt wanneer een speler (in dit geval Kevin Rekers) een finish op een zeer onorthodoxe manier uit weet te gooien. Dit is vaak dan ook meer geluk dan wijsheid, vandaar de term “disneyfinish”. Zoals gezegd, mocht Kevin Rekers deze vandaag dus noteren. Hij wist namelijk 56 uit te gooien via D8-D5-D15. Daar valt niks anders van te maken dan dat gewoon puur geluk is, een echte “disneyfinish” dus.

Spannend tot het eind
Waar de spanning in Geesteren er tot aan het eind in zat, was dat ook zeker het geval in Ootmarsum. Hier stonden De Mors en Bays 1 tegenover elkaar. De respectievelijke nummers 6 en 11 wisten elkaar in de singles en koppels volledig in balans te houden. Ondanks dat De Mors via Sven Bults en Teun Snoeijink nog op een 2-0 voorsprong kwam, waren het Frank en Ties Lenferink die de stand voor Bays 1 weer gelijktrokken: 2-2. Hierna werd het in de koppels stuivertje wisselen (4-4), waardoor de beslissing moest gaan vallen in de bierronde. Voor De Mors tot nog toe niet het meeste gelukkige onderdeel: 4 van de 4 bierrondes deze competitie werden verloren. Maar gelukkig voor De Mors komt aan elk negatief record een eind (behalve voor die club uit Amsterdam). De Ootmarsummers wisten hun eerste bierrondewinst van dit seizoen te noteren en daarmee ook de wedstrijd te winnen deze maandagavond. Met de gewonnen 5 punten blijven zij onveranderd op plek 6 staan. Bij Bays 1 zullen ze niet ontevreden zijn met de gewonnen 4 punten, zij verlaten de laatste plek en stijgen naar plek 9.

Whitewash in Tilligte
Voor de laatste wedstrijd van speelronde 6 moeten we naar Tilligte, waar Koapman tot nu toe een moeizaam seizoen kent. 3 van de 4 voorgaand gespeelde competitiewedstrijden werden verloren. Alleen de wedstrijd tegen MarCant Darts 3 in speelronde 4 werd tot nu toe met 7-2 gewonnen. En dat is te weinig voor een team dat vorig jaar nog de halve finale van de kampioensplay-offs wist te halen. Overigens kent de tegenstander van deze speelronde, MarCant Darts 1, een niet heel veel betere start van de competitie. Zij wisten, na een 6-3 winst in speelronde 1, in de 4 speelrondes daarna maar 6 punten bij elkaar te rapen. Beiden teams vonden zichzelf niet geheel verrassend daarom ook gezamenlijk, vergezeld door Bays 1, na 5 speelrondes terug op de laatste plek. Echter, in deze “degradatiekraker” wist Koapman de gehele wedstrijd te domineren, ondersteund door onder andere een 103-finish van Sam Tebbe. Toch wel enigszins verrassend gooiden de mannen uit Tilligte zichzelf naar een 9-0 overwinning, de tweede “whitewash” van deze competitie. Met deze 9 punten haken zij aan bij de top 8 op de ranglijst. MarCant Darts 1 zal volgende week een nieuwe poging moeten doen om van de laatste plaats weg te komen, dan thuis tegen Dartclub Groot’n 2.

Voor een volledig overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer