DVGT Speelronde 8: Verrassingen in Tubbergen en Albergen

Ook deze speelronde werden er weer 4 interessante wedstrijden afgewerkt in de DVGT. De gehele huidige top 4 kwam in actie, met een aantal verrassende uitslagen tot gevolg. De wedstrijd tussen De Mors en MarCant Darts 1 werd uitgesteld naar een later moment. Verder was Dartclub Groot’n 2 vrij deze speelronde.

Eerste verliespartij
Tot aan vanavond leken er weinig tegenstanders in de buurt te kunnen komen van MarCant Darts 2. In alle tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden werden minimaal 7 punten gepakt door de Tubbergenaren. Maar na de singlepartijen tijdens de wedstrijd van afgelopen maandag was het al vrij snel duidelijk dat hun tegenstander Royaldarts 4 hele andere plannen had deze avond. Gijs Mekenkamp, Marijn Klaas en Kevin Rekers wonnen hun singlepartijen om MarCant Darts 2 meteen op een ruime 1-3 achterstand te zetten. Tijdens de koppels leek MarCant Darts 2 het tij nog te kunnen keren. Ondanks de winst van Kevin Rekers en Marijn Klaas, met o.a. een 114-finish voor een 3-0 winst in legs, op het tot nu toe ongeslagen koppel Justin Oldenbroek/Randy Klomp, wist MarCant Darts 2 zich terug te knokken in de wedstrijd. Mede door 2 gewonnen koppels van Rene Loman/Mike Lansink en een comeback van Justin Oldenbroek/Randy Klomp (van 0-2 achter naar 3-2 winst) in de laatste koppelpartij werd de stand gelijk gebracht tot 4-4. Uiteindelijk bleek het toch Royaldarts 4 wat een uitstekende avond afsloot met een gewonnen bierronde en 4-5 winst. Daarmee zijn zij verantwoordelijk voor de eerste verliespartij van MarCant Darts 2 dit seizoen.

Matig spel, toch terug aan kop
Dan naar Reutum, waar het thuisspelende Bays 1 uitkwam tegen het enige overgebleven ongeslagen team in de DVGT: Dartclub Groot’n. Ondanks dat het verschil op de ranglijst voor vanavond 8 plekken bedroeg, werd dat verschil vanavond niet in het niveau tot uitdrukking gebracht. Het was zeer wisselvallig aan beide kanten. Toch was het Dartclub Groot’n dat zich niet liet verrassen en alle singlepartijen met winst wist af te sluiten. Tijdens de koppels liet Bays 1 wat meer van zich spreken en wist zelfs 2 koppelpartijen dik verdiend te pakken. Helaas voor hen bleek het (ook na vanavond nog ongeslagen) koppel Bart Flinkers/Wouter Ophuis alleen wel een maatje te groot, waardoor Dartclub Groot’n ondanks het matige spel uiteindelijk toch uitliep naar een ruime 2-7 overwinning. Daarnaast wist Bart Flinkers nog maar eens een 180’er en een 117-finish bij te schrijven. Door deze overwinning (en een wedstrijd meer gespeeld) gaat Dartclub Groot’n terug naar de kop van de ranglijst, waarbij het MarCant Darts 2 voor nu terugstoot naar de 2e plek. Overigens stijgt ook Bays 1 weer een plekje naar plek 9. Met de 2 gewonnen punten komen zijn nu op gelijke hoogte met Dartclub Groot’n 2.

Verrassing in Albergen
De nummer 3 van de competitie, Morshuis, nam het deze speelronde op tegen het wisselvallig maar niet te onderschatten Koapman. Aan het begin van de wedstrijd leek het een gemakkelijke avond te worden voor Morshuis. Via 3 gewonnen singlepartijen met mooie finishes van Rob Kuipers (146-finish) en Robin Velthof (108-finish) en een gewonnen koppelpartij van Michel Zwijnenberg/Robin Velthof stond het al snel 4-1 in het voordeel van de Albergenaren. “Het leek weer zo’n avond te gaan worden”, aldus captain Gijs Groeneveld. Toch wist Koapman zich hierna zeer goed te herstellen. Via 2 gewonnen koppelpartijen van de gebroeders Visschedijk en een gewonnen koppelpartij van Luuk Oortmann/Gijs Groeneveld wist Koapman zich weer naast Morshuis te knokken. En waar MarCant Darts 2 het niet lukte tegen Royaldarts 4, maakte Koapman de comeback wel compleet door een goed scorende bierronde af te sluiten met winst. De mannen uit Tilligte kruipen hierdoor naar plek 7 en kunnen langzaam weer omhoog gaan kijken richting de top 4. Morshuis blijft de vijfde achtereenvolgende speelronde op de 3e plek staan, al zien ze de concurrentie wel langzaam naderen.

Concurrentie om plek 3 nadert
Eén van deze concurrenten, De Kroeg, wist namelijk ook deze speelronde, net als vorige week, te profiteren van het puntenverlies van Morshuis. De Tubbergenaren hadden hier alleen op het moment van spelen nog geen weet van, hun wedstrijd tegen MarCant Darts 3 werd namelijk al afgewerkt op maandag 23 oktober. Op deze maandagavond in oktober werd het verschil vooral gemaakt in de koppels. Waar beide teams in de singles elkaar nog in evenwicht hielden (2-2), was het het koppel Ruben Bekhuis/William Leemhuis dat 2 koppels op rij wist te winnen en de wedstrijd in het voordeel van de “Kroegenaren” wist te beslechten. 6-3 was de uiteindelijke eindstand nadat De Kroeg ook de bierronde nog had gewonnen. Ben Lesscher (De Kroeg) wist deze avond nog zijn tweede 180’er van de competitie te gooien en Bjorn Stopel (MarCant Darts 3) gooide alweer zijn derde hoge finish van dit seizoen (een 115-finish). Zoals gezegd kruipt De Kroeg, samen met Royaldarts 4, dus langzaam dichterbij nummer 3 Morshuis, waarbij de 3 teams nu op slecht 2 punten van elkaar staan. MarCant Darts 3 lijkt op dit moment de strijd om plek 4 te moeten staken; zij staan met 3 punten achterstand én een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie op een 6e plek.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer