DVGT Speelronde eenzijdig; drie teams pakken volle 9 punten

In tegenstelling tot vorige weken, waren de uitslagen deze week behoorlijk éénzijdig. Maar liefst 3 teams wisten deze week de volle 9 punten te pakken. Alleen in de strijd om plek 4 werd tot aan het laatste moment gestreden. De wedstrijd MarCant Darts 3 tegen Morshuis werd uitgesteld vanwege spelerstekort. MarCant Darts 1 was deze speelronde vrij.

“Wie stoat op de site!”
Door het eerste verlies van MarCant Darts 2 vorige week, begon Dartclub Groot’n deze 9e speelronde als koploper. Ondanks dat het wel een wedstrijd meer had gespeeld dan zijn directe concurrent, was het doel in Weerselo om deze koppositie zo lang mogelijk vast te houden. Te beginnen tegen nummer 8 De Mors. Helaas voor de Ootmarsummers bleek er dan ook te weinig te halen vanavond. Vanaf het begin was de partij behoorlijk éénzijdig met weinig spannende partijen. Yannick Moorman (Dartclub Groot’n) had een goede maandagavond en mocht nog zijn 2e 180’er van het seizoen noteren. De enige hoogtepuntjes van De Mors kwamen van Jordy Vrielink en nieuweling Kris Velers, die beiden een 180’er gooiden, en captain Teun Snoeijink. Na vele pogingen (hij registreerde eerder dit seizoen zelfs een keer dat hij 0x 180 had gegooid) gooide laatstgenoemde zichzelf met een mooie 109-finish eindelijk in de statistieken: “Wie stoat op de site!”. Ondanks de zware nederlaag, blijft De Mors onveranderd op de 8e plek staan. Wel ziet het de aansluiting bij de bovenste 4 plekken hard uit het zicht verdwijnen. Dartclub Groot’n mag zichzelf daarentegen minimaal nog een weekje langer de koploper van de DVGT noemen.

“Als Rene zijn single wint, dan…”
Nadat Dartclub Groot’n zichzelf dus met het maximale aantal punten had beloond, was het aan MarCant Darts 2 te antwoorden. De Tubbergenaren moesten deze maandagavond uit naar Bays 1, de ploeg die vorige week ook al Dartclub Groot’n op bezoek had gehad (2-7). Opnieuw een zware dobber dus voor het team van Bays. Net als vorige week, keken de mannen uit Reutum nu ook al razendsnel tegen een 0-4 achterstand aan. Toch is dat voor MarCant Darts 2 niet zo vanzelfsprekend als dat het klinkt. Rene Loman wist namelijk pas voor de tweede keer dit seizoen zijn single te winnen. Destijds werd er met 9-0 gewonnen. In 2011 werd er door Sander Boschker na de gewonnen bekerfinale tegen Ajax gezegd: “Als Wout Brama scoort, wint FC Twente altijd”. Bij MarCant Darts 2 lijkt er na vanavond een nieuwe variant te zijn bedacht op deze uitspraak: “Als Rene zijn single wint, dan wordt het 9-0 voor MarCant Darts 2”. Want net als eerder dit seizoen, toen Rene zijn single wist te winnen, werd het ook vanavond uiteindelijk 0-9 voor de darters van MarCant 2. Captain van Bays 1, Henk Eerdman, deed er nog alles aan om niet vóór 22:00 uur al klaar te zijn, maar het mocht niet baten. MarCant Darts 2 blijft dus in het voetspoor van Dartclub Groot’n met 9 gewonnen punten, waardoor beide teams met het volle vertrouwen toewerken naar de kraker van volgende week in Tubbergen: MarCant Dart 2 – Dartclub Groot’n. Bays 1 blijft ondanks het zware verlies onveranderd op plek 9 staan.

Voltooide comeback Na 2 partijen van 9-0 wordt het ook de verslaggever wel weer eens tijd voor wat spanning. En die moest gaan komen uit Geesteren. De twee directe concurrenten voor plek 4 stonden namelijk tegenover elkaar: Royaldarts 4 tegen De Kroeg. Een wedstrijd die eerder dit seizoen, in de voorronde van de beker, werd beslist in het voordeel van Royaldarts 4. Deze maandagavond leek het vooral de kant op te gaan van De Kroeg. Na gewonnen singles van Ben Lesscher, Sven Lesscher en Rene Snijders, stond het 1-3 in het voordeel van De Kroeg. Hoewel Kevin Rekers en Marijn Klaas (Royaldarts 4) in de eerste koppel de stand nog terugbrachten tot 2-3, leken Ruben Bekhuis en Rene Snijders (De Kroeg) de winst binnen te halen voor het team uit Tubbergen: 2-4. Toch gaf Royaldarts 4 zich niet

zomaar gewonnen en knokte het viertal van Royal zich terug in de laatste 2 koppelpartijen tot 4-4. Gijs Mekenkamp en Mark Rouwenhorst wisten hierbij beiden nog een 180’er te noteren, terwijl Kevin Rekers nog een 105-finish gooide. Uiteindelijk wisten ze de comeback zelfs compleet te maken met winst in de bierronde. De teleurstelling was dan ook groot aan de kant van De Kroeg. De winst in de bierronde voor Royaldarts 4, betekent dat beide ploegen nu op 40 punten staan na 8 gespeelde wedstrijden. Doordat de wedstrijd van Morshuis niet doorging, staan ze zelfs (in ieder geval voor even) gezamenlijk op plek 3. Toch lijken vooral deze 2 ploegen te gaan uitmaken wie die laatste 4e plek gaat pakken voor de kampioensplay-offs aan het eind van het seizoen. Of gaat zich toch nog iemand mengen in die strijd?

De dubbel 18 is van Gijs
Wie na speelronde 9 namelijk naar de stand kijkt, ziet dat er één team opeens heel dicht bij De Kroeg en Royaldarts 4 is gekomen: Koapman. En als u goed naar de titel van dit verslag heeft gekeken, heeft u gelezen dat er 3 whitewashes waren deze speelronde. Deze 3e whitewash vond dus plaats in Tilligte, waar Koapman het opnam tegen Dartclub Groot’n 2. Ondanks dat aan de kant van het uitteam het in topvorm verkerende dartwonder Ton Oude Booijink ook aan de oche mocht verschijnen, was er weinig te halen voor de Weerseloërs vanavond. Koapman gooide namelijk zoveel statistieken dat de verslaggever zelfs moeite had om het allemaal op 1 dia te krijgen (zie de foto van de uitslagen hieronder). De gebroeders Visschedijk, Jordi (“Jovis”) en Michael (“Mivis”), wisten beiden hun eerste 180’er van het seizoen te noteren. Michael wist daar ook nog een een 112-finish aan toe te voegen. Toch werd de mooiste finish van de avond gegooid door captain Gijs Groeneveld. Een 122-finish via dubbele bull en 2x D18. Bij sommigen zou hier de term “disneyfinish” hebben gepast, maar in het geval van Gijs weten we dat dit pure klasse is, een gevolg van jaren en jaren trainen op zijn favoriete dubbel 18. Overigens wist Gijs ook nog een 101-finish te gooien, via opnieuw “zijn” dubbel 18. Koapman lijkt langzaam weer in vorm te komen en mengt zich met deze 9-0 zelfs in de strijd om plek 4. Voor Dartclub Groot’n 2 verandert er weinig. Doordat concurrent Bays 1 ook met 9-0 verloor, blijven zij samen op plek 9 staan.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer