EHV-hockeyers maken einde aan reeks verliezen en gelijke spellen met dubbele driepunter

De hockeyers van EHV hebben het afgelopen weekend twee wedstrijden gewonnen, waar twee gelijke spelen tot nu toe de hoogste resultaten waren. Vrijdagavond werden de Groninger Studs in de Silver Cup op hun eigen, bijna bevroren veld met 4-1 verslagen, zondag volgde een cruciale overwinning in de competitiewedstrijd tegen het Nijmeegse QZ.

Voor de beker scoorden Wouter Nederhand, Gijs Sanders, Stijn Adolfsen en Daan Overvoorde, tegen QZ was het Stijn Adolfsen die de score opende door een strafbal feilloos te benutten. Na de 1-1 raakten de Enschedeërs geen moment in paniek en onder aanvoering van keeper Thijs van Beek werden alle strafcorners bekwaam weggewerkt.

In de vijandelijke cirkel toonde EHV de nodige scherpte door via Bo Stok en Thomas van Geest de 2-1 en 3-1 binnen te tikken, waarbij het laatste doelpunt zelfs met een man minder (tweemaal groen voor Luis Wilhelm) werd gescoord. Volgens trainer-coach Richard van Wezenbeek was dat typerend voor het karakter dat zijn mannen hadden getoond: ‘Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar met prima hockey hebben we geen punten gehaald en dan moet het maar zoals het kan. Met keihard werken, totale inzet en hoge druk hebben we QZ totaal vastgezet en op de beslissende momenten doorgebeten, waarbij het kwartje ook eindelijk eens onze kant uitviel. Dit is een belangrijke overwinning en misschien wel het begin van ons herstel, waarbij we op de ranglijst natuurlijk nog een lange weg te gaan hebben, maar met dit zespuntenweekend van vrijdag en vandaag wel een eerste, niet te onderschatten stap hebben gezet.’

Bo Stok werd verkozen tot Damsté Man of the Match.

Damsté man of the match Bo Stok
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer