EHV zet inhaalrace voort na 1-2 overwinning bij Apeldoorn

De hockeymannen hebben vlak voor de winterstop een imposante inhaalrace achter de rug met negen punten uit drie wedstrijden in negen dagen. Vorige week vrijdag werd voor de Silver Cup met 4-1 gewonnen bij de Groninger Studs (volgende tegenstander is Deventer uit in het voorjaar), zondag werd in de competitie een cruciale driepunter gescoord tegen het Nijmeegse QZ (3-1) en vandaag werd het driemaal is scheepsrecht bij Apeldoorn, de nummer drie van de ranglijst (1-2).

Door dit geweldige resultaat is de laatste plaats overgedaan aan Apeliotes, eveneens uit Nijmegen, maar wat misschien nog wel belangrijker is: EHV heeft de aansluiting in het rechter rijtje weer helemaal in eigen handen, met de mogelijkheid om het verloren gegane terrein in de tweede seizoenshelft weer terug te veroveren, met nog elf wedstrijden te gaan. Misschien worden dat zelfs wel elf finales, en als de ploeg zo speelt als de afgelopen twee weken, dan zal het op karakter en inzet een heel eind komen. Voeg daarbij de hockeyende kwaliteiten die tot nu toe veel te weinig beloond werden, en enig optimisme is zeker op zijn plaats.

Gevochten als leeuwen
Dat vindt ook trainer-coach Rchard van Wezenbeek, die zich met de drie punten uiteraard in de handen wreef: ”Dit was de eerste keer dat we een wedstrijd die gelijk op ging, onze kant op lieten vallen, dat was onze verdienste. Mooi dat het vandaag eindelijk wel lukte, ze hebben er als leeuwen voor gevochten en verdedigend fantastisch gespeeld. Dat blijkt wel uit het feit dat hun enige tegengoal uit een strafcorner kwam, waaraan bovendien een schaduw van afhouden hing. Waarschijnlijk hebben de scheidsrechters het er in de rust over gehad, want in de tweede helft werd een identieke uitvoering wel afgefloten. Al met al een perfect resultaat, dat smaakt naar meer. Laat dat tweede deel van het seizoen maar komen.”

Stijn Adolfsen scoorde de 0-1, waarna de vreugde van korte duur was vanwege de bewuste strafcorner (1-1). Luis Wilhelm, de Duitse verdediger, maakte de 2-1 en werd mede daardoor, maar ook vanwege zijn uitstekende spel, verkozen tot Damsté Man of the Match.

Damsté man of the match Luis Wilhelm
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer