Excelsior ’31 maatje te groot voor TVC ‘28

De foto is gemaakt door Jan Sanderman.

Zaterdagmiddag 4 november stond een mooi affiche op het programma: Excelsior ’31 – vorig seizoen uitkomend in de 3e divisie – tegen TVC ’28, dat promoveerde vanuit de Eerste Klasse. Naast een Twentse ‘derby’ was er ook sprake van een strijd tussen broers Koen en Niels Leemhuis, die beide in de basis begonnen bij respectievelijk TVC ’28 en Excelsior ’31.

 

De eerste wapenfeiten deze wedstrijd waren voor de ploeg uit Rijssen. Een afstandsschot die overvloog en een reddend optreden van Wouter Goos hielden de stand nog op 0-0. Toch was het TVC ’28 dat op voorsprong kwam: Sam Holsink tekende voor de 0-1 na goed doorgaan van Okke Schepers. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, doordat Excelsior ’31 een minuut later al tekende voor de 1-1. Dit bleek Excelsior ’31 vleugels te geven, te merken aan meerder kansen voor de thuisploeg. Even later werd het dan ook 2-1, nadat de rebound uit een corner werd binnengeschoten. Ruststand 2-1.

 

Na rust hield TVC ’28 nog lang grip op de wedstrijd, al had het wel moeite om zelf tot goed uitgespeelde kansen te komen. In de tussentijd voetbalde Excelsior ’31 enkele kansen aan elkaar, maar Wouter Goos voorkwam tweemaal een tegendoelpunt. Na een dik uur spelen kwam Excelsior ’31 toch op 3-1 via Seppenwolde. TVC ’28 gaf niet op, en 10 minuten later kwam TVC ’28 op 3-2 via Stef Snijders. De ploeg van Berthil ter Avest kreeg nieuw leven en kwam zo hierna enkele keren gevaarlijk richting het doel van Excelsior ’31. De grootste kans was voor Jeffrey Huizinga in minuut 81, maar zijn schot werd gepareerd. Extra zuur was het, dat uit de tegenaanval de 4-2 viel en de wedstrijd gespeeld leek. Voor het laatste fluitsignaal tekende Seppenwolde voor zijn 3e van de middag voor de 5-2 en mocht de ploeg uit Rijssen feestvieren wegens het behalen van de eerste periode.

 

Aanstaande zondag staat een mooie wedstrijd op het progamma: Quick ’20 uit Oldenzaal komt te gast op De Grote Moat. Om 14:00 wordt er afgetrapt tussen de nummer 9 en de nummer 10!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer