Jolly Jumpers neemt volle punten mee na kraker tegen Den Helder Suns

Zaterdag 11 november stond de uitwedstrijd voor de dames van Jolly Jumpers tegen Den Helder Suns op het programma. Op voorhand een wedstrijd die gezien de stand gewonnen moet worden. Maar tegelijkertijd ook een lastige wedstrijd, omdat de dames van Jolly Jumpers nog nooit met de twee punten naar huis zijn gegaan.
De wedstrijd begon aan beide kanten wat stroef. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar weten de basket niet goed te vinden. Halverwege het eerste kwart staat het dan ook 6-7. Jolly Jumpers bleef moeite houden om de basket te vinden. Hierdoor kon Den Helder een kleine run maken. Het eerst kwart eindigde in een 22-13 achterstand voor Jolly Jumpers.
Het spelbeeld in het tweede kwart veranderde niet. Den Helder bleef hard werken en veel energie leveren, waar Jolly Jumpers geen grip op kregen. Met een stand van 33-22 zoeken beide teams de kleedkamer op.
Met een achterstand van 11 punten, maar met een wil om te winnen. Probeerden de dames uit Tubbergen langzamerhand in te lopen op de dames van Den Helder, die kranig weerstand boden, waardoor Jolly Jumpers slechts twee punten is ingelopen. Eindstand derde kwart 45 – 36.
Het begin van de het vierde kwart was het startschot voor een wervelend begin, waarin Jolly Jumpers met vereende krachten een 18-0 run wist te maken. Waardoor het verzet bij de dames van Den Helder grotendeels was gebroken. In een zinderende slotfase werd de wedstrijd door Jolly Jumpers gewonnen met 55-57.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer