Jolly Jumpers puntloos naar huis na dappere strijd

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen TopKip Lions op het programma. Om 19:30 startten de teams aan de wedstrijd.
De wedstrijd gaat gelijk op, beide teams moeten er weer even inkomen. De eerste score van de wedstrijd werd gemaakt aan de kant van de Jumpers, Marell stopte goed af en nam haar schot. Daarna zetten de dames uit Landsmeer aan, in eerste instantie weet de uitploeg niet hoe ze de post van Landsmeer moeten verdedigen waardoor ze veel makkelijke scores kan maken. Dit zie je ook terug in de stand na het eerste kwart, een 26-13 voorsprong voor de thuisploeg waarvan al 10 punten gemaakt door Richelle (de post van Landsmeer).
Terugknokken
Dit betekent dat de Tubbergse formatie een plan moet bedenken om de post te verdedigen en terug te komen in de wedstrijd. Het kwart wordt geopend met een score van de fantastisch spelende Anke, gevolgd met een mooie 3-punter van Kim. De Jumpers doen wat terug, er wordt beter verdedigd en in de aanval vinden de roodhemden elkaar goed. 10 punten is het verschil waarmee beide teams de kleedkamer ingaan, 39-29.
Tijdens de rust zijn de dames positief, de wedstrijd is beter onder controle maar er moet gevochten worden om de winst binnen te halen. Dat betekent dat het derde kwart gelijk goed gestart moet worden, een terugkomend iets, want dat is waar de Tubbergse formatie vaak moeite mee heeft. Maar in tegenstelling tot andere wedstrijden, waar het niet lukt, lukt het deze wedstrijd wel. De Tubbergse dames staan superhard te verdedigen, staan als een team te spelen en je ziet dat dat wordt beloond. Door de strakke verdediging weet de tegenstander maar 9 punten te laten scoren, aan de kant van de Jumpers staan er 20 punten genoteerd. Dit betekent dan ook dat de dames uit Tubbergen met een voorsprong van 1 punt het laatste kwart in gaan, 48-49.
Alles of niets
De dames moeten erop en erover, de Tubbergse formatie hebben zich zo goed teruggevochten nu moeten ze dat belonen. Helaas is de start van het vierde kwart voor de dames uit Landsmeer, die 6 punten achter elkaar noteren. Maar de Jumpers geven niet op en blijven vechten in een conditioneel zware wedstrijd. Helaas was het net niet voldoende en wint de thuisploeg met 1 punt verschil. Een zuurverlies maar de dames mogen trots zijn op de ontwikkeling die er wordt gemaakt. Eindstand van de wedstrijd is 65-64.
Aankomend weekend staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de dames. Dan treden ze aan tegen Binnenland om 18:45 uur. De dames kunnen alle support gebruiken en zullen het weer fantastische vinden als de tribunes gevuld zijn, hopelijk zien ze jullie daar!!