NEO delft in bizarre wedstrijd het onderspit tegen FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in het uitduel tegen Fc Winterswijk. Een opsomming: Eén volledig absurde penalty en één uiterst dubieuze. Een goal na een van richting veranderd schot nadat de arbitrage ten onrechte een hoekschop had gegeven, twee spelers die met hoofdletsel uitvielen en tot slot een arbitraal trio dat de NEO-wissels niet goed geadministreerd had, waardoor op het wedstrijdformulier zes wissels stonden, terwijl dat juist door hen NIET toegestaan werd. Een wedstrijd in een notendop.

NEO startte prima en nadat Jasper Scholten een kans verijdelt zag door de Winterswijk-goalie kwam NEO na een minuut of tien op voorsprong. Max Brunninkhuis zette Kevin van den Brug aan het werk en diens voorzet kon maar half verwerkt worden. Stef Rompelaar was ter plekke de bal binnen te werken: 0-1.

Nog geen twee minuten later kreeg Fc Winterswijk een penalty. De manier waarop was niet alleen opvallend, maar net zo belachelijk. Arbiter Rocha zag van dichtbij dat Wessel Bom zijn tegenstander op correcte manier de bal afhandig maakte, maar de assistent, op grote afstand, overrulede hem en vond dat de bal op de stip moest. Uiteraard had Giovanni Malawau geen problemen dit presentje uit te pakken, 1-1.

Nadat alweer Jasper Scholten een kans zag worden ontnomen door een verdediger ontstond er voor de NEO-goal een gevaarlijke situatie. Leco Zeevalkink gooide zijn lijf en leden in de strijd om een goal te voorkomen, moest worden behandeld, maar kon op dat moment toch verder spelen.

Drie minuten later kreeg Winterwijk opnieuw een strafschop. Max Brunninkhuis werd door de sterke Lenn Redeker in de rug geduwd, raakte uit balans en de bal raakte zijn hand. Scheidsrechter Maestre Rocha had er maling aan en liet Malawau weer aanleggen vanaf de stip: 2-1

NEO was even van slag en nadat Leco Zeevalkink niet verder kon spelen en vervangen werd door zijn broer Milo werd het in no time 3-1. Martijn Veldhuis profiteerde van erg matig verdedigen.

NEO bleek nagenoeg gelijkwaardig aan de sterke tegenstander en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Voor de pauze leverde dat twee schoten op van Wessel Bom en Kevin van den Brug, die helaas in het zijnet eindigden. In mineur zocht NEO de kleedkamer op na een tumultueuze eerste helft.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de inhaalplannen van NEO moesten alweer bijgesteld worden. Een schot van de thuisclub werd door Coen ten Tusscher dusdanig van richting veranderd dat Milo Zeevalkink kansloos was: 4-1. Het wrange was dat de goal ontstond uit een onterecht toegekende hoekschop.

Het siert de ploeg dat het hoofd niet in schoot geworpen werd en met Jochem Stam en Wout Bartelink in de ploeg kwam er nieuw elan tevoorschijn. Dat leverde ook succes op toen Ron Spoler zijn kompaan Jasper Scholten in staat stelde de 4-2 aan te laten tekenen. Een paar minuten later bijna de 4-3, maar een scrimmage vlak voor de goal leverde net niet het beslissende tikje op.

Kort daarop opnieuw tegenslag. De ingevallen Twan Weghorst kwam met het hoofd in botsing met een tegenstander en moest ook er ook geblesseerd vanaf. Vervolgens ontstond er een discussie of de met hoofdletsel uitgevallen Leco Zeevalkink niet kon leiden tot een extra wissel. De heer Maestre Rocha wist het zelf ook niet, raadpleegde een van zijn assistenten en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het niet zou mogen. Die beslissing klopte uiteindelijk wel, want zo’n extra

wisselmoment blijkt alleen toegestaan te zijn in het betaald voetbal. Hoofdletsel is blijkbaar niet zo erg in het amateurvoetbal.

Nadat Jasper Scholten nog een kopbal gekeerd zag worden en Stef Rompelaar in de dying seconds ook nog een strafschop miste moest NEO een zure nederlaag slikken, de eerste van het seizoen. Maar opnieuw liet de ploeg zien zich met de topteams te kunnen meten. Dat moet de komende drie weken nog meer aangetoond worden als achtereenvolgens Grol, WHC en DZC’68 de tegenstanders zijn, waarna aan het kerstreces begonnen wordt. Op dit moment moet NEO een pas op de plaats maken en proberen voor de kerst de weg omhoog weer in te slaan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer