NEO laat dure punten liggen tegen Dalfsen: 2-2

Ook in de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd heeft NEO geen overwinning weten te behalen. Tegen hekkensluiter Dalfsen kon de ploeg een 0-2 ruststand nog wel repareren, maar daar bleef het bij.

NEO begon goed, had meer de bal dan Dalfsen en al na vier minuten schoot Jasper Scholten op de paal. Nadat Stef Rompelaar nog een kans van dichtbij gekeerd zag door goalie Mark Knol viel halverwege het eerste bedrijf wat onverwacht de 0-1. Een vrije trap op het middenveld werd onvoldoende verwerkt door de NEO-defensie en het daaropvolgende schot van Joren Rietman leek een makkelijke prooi te worden voor Leco Zeevalkink, maar de bal huppelde desondanks toch het doel in.

NEO speelde wat gelaten voor de pauze en niet alle spelers hadden hun beste dag. De ploeg moest lijdzaam toezien dat het met veel strijd en in die fase goed spelende Dalfsen een paar minuten later zelfs op 0-2 kwam. Een hoekschop kon door Leco Zeevalkink niet ver genoeg weggewerkt worden en Jurjen Eijkelkamp schoot de bal met een halve omhaal binnen.

Via Stef Rompelaar kreeg NEO voor de thee nog twee kansen op de aansluitingstreffer, maar de spits kon die mogelijkheden jammer genoeg niet verzilveren. Ook ging arbiter Endeman niet mee in een claim op een penalty, toen Jasper Scholten vlak voor rust in de rug werd gelopen.

Met Ephrem Arslan en Max Brunninkhuis in de ploeg ging NEO in het tweede bedrijf op jacht naar treffers, maar het duurde even voordat er mogelijkheden ontstonden. Stef Rompelaar en Kevin van den Brug wisten die echter niet te verzilveren. NEO draaide Dalfsen de duimschroeven aan en ruim twintig minuten voor tijd viel de verdiende 1-2. Een hoekschop van Ron Spoler werd door Jasper Scholten tot doelpunt gepromoveerd.

Vlak daarop wisselde Michel Steggink zijn complete aanvalslinie en bracht Bram Rikhof, Twan Weghorst en Jochem Stam in de ploeg. Het eenrichtingsverkeer werd alleen maar groter en nadat Twan Weghorst voorlangs kopte viel tien minuten later de gelijkmaker. Een fraaie aanval via meerdere schijven resulteerde in een puntgave voorzet van Wessel Bom en alweer Jasper Scholten prikte de bal achter Mark Knol: 2-2.

In de resterende tijd had Twan Weghorst zijn ploeg middels een kopbal nog de drie punten kunnen bezorgen, maar in de absolute slotfase hadden ook de gasten er nog met de overwinning vandoor kunnen gaan. Een inzet van Ole Woltmeijer kon op het laatste moment nog door Rick ten Tusscher van de lijn gehaald worden.

NEO liep door een matige eerste helft steeds achter de feiten aan, maar het valt de ploeg te prijzen dat men in de tweede helft uit een totaal ander vaatje tapte. Dat leverde een dik verdiend punt op, maar het moet een wake up call zijn dat je van geen enkele tegenstander wint als je vanaf minuut één niet bij de les bent.

Volgende week zondag gaat NEO op bezoek bij een van de titelkandidaten, FC Winterswijk. Die ploeg verloor dit weekend met 2-1 bij Sparta E, maar daar zal de vroege rode kaart van de doelman van de gasten ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Wil NEO nog enigszins mee blijven doen om de bovenste plaatsen dan is een overwinning in de Achterhoek erg welkom.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer