Fotograaf: Gert Jan Boon

NKC ’51 en SDO delen punten na slordige wedstrid

NKC ‘51 trof zaterdag in eigen huis SDO/Fiable uit Kamerik. Een totaal onbekende tegenstander voor de Nijverdallers, die evenals NKC ‘51 de eerste competitiewedstrijd verloor. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om de eerste punten in de Hoofdklasse binnen te halen. Om 19:30 floten scheidsrechters Schippers en De Wilde voor het eerst.

NKC ‘51 begon in een gewijzigde samenstelling waarbij zichtbaar was dat men hieraan moest wennen. NKC ‘51 kwam niet in haar spel en speelde met weinig energie en overtuiging. Dit resulteerde in doelpuntloze beginfase aan de kant van de Nijverdallers.

Slordig en haastig
Ook SDO liet geen goed spel zien maar wist wel de korf twee keer te vinden en sloeg hiermee een gaatje naar 0-2. Na de eerste vakwisseling vond ook NKC ‘51 twee keer de korf en trok de stand gelijk, 2-2. Door het vooral slordige en gehaaste spel van de thuisploeg kwam SDO goed in de wedstrijd. SDO ging beter om met de kansen en speelde met meer rust. NKC ‘51 leek er niet aan te pas te komen, moest toezien hoe de gasten uitliepen naar een riante voorsprong van 3-9 en leek af te stevenen op een nederlaag.

Door in de eerste helft al enkele wissels toe te passen kwam NKC ‘51 in een betere vorm. In een korte fase werd er goed gespeeld door NKC ‘51 en werd SDO tot aan de rust volledig van het scoren gehouden. Door drie doelpunten op rij werd het gat enigszins gedicht bij 7-9. Vlak voor rust noteerde NKC ‘51 nog de aansluitingstreffer waardoor beide ploegen gingen rusten met een minimaal verschil in het voordeel van SDO. Ruststand 8-9.

Onscherp
Na rust werd het spelbeeld niet veel beter, wel leken de ploegen meer aan elkaar gewaagd en ze wisselden elkaar af in de score. NKC ‘51 maakte gelijk bij 9-9, maar wist niet op voorsprong te komen, want SDO sloeg weer een gat naar 10-12. NKC ‘51 haakte aan en kwam zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong bij 13-12. Enkele goed schietende dames bij SDO zorgden er persoonlijk voor dat de wedstrijd naar de kant van SDO leek te gaan. Ook verdedigde NKC ‘51 niet scherp en gaf veel onnodige strafworpen weg, waardoor het makkelijk werd voor de gasten om te scoren te komen.

Achtervolging
Na de 14-13 scoorde SDO drie keer op rij en pakten de gasten wederom een voorsprong, 14-16. Dat NKC ‘51 telkens in de achtervolging moest leek veel energie te kosten, maar de ploeg van Dave van Zonderen toonde genoeg veerkracht en kwam bij 16-16 langszij. Toch waren het weer de gasten die een antwoord hadden en op het juiste moment wisten te scoren, 16-18. Bij 17-19 leek de wedstrijd te zijn beslist, maar NKC ‘51 wist nog een snel doelpunt te maken waarna in de laatste minuut Roy Hofstede aantekende voor de gelijkmaker, 19-19. SDO kreeg nog één aanval maar wist deze niet te verzilveren waardoor de punten gedeeld werden. Eindstand 19-19.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 opnieuw een thuiswedstrijd. Koploper Fiks uit Oegstgeest komt op bezoek, aanvang 20:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer