Nog altijd geen overwinning voor EHV na nederlaag tegen Beuningen

De laatste twee wedstrijden tegen Union en GHBS leken de hockeymannen van EHV het lek boven te hebben. Weliswaar leidde het uitstekende spel nog niet tot een overwinning, maar die kon nu niet lang meer uitblijven, zo was de algemene verwachting. Aan die hoop kwam zondag in Beuningen, de nummer negen (!) op de ranglijst, een even onthutsend als ontluisterend einde met een 8-1 nederlaag, die het verschil was tussen alles raak en bijna alles mis.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek zag zijn ploeg een geslaagde imitatie van een kaartenhuis uitvoeren: achterin was het open huis en voorin bleef het hoge rendement van de laatste weken vrijwel beperkt tot nul, op een fraaie tip-in van Stijn Adolfsen na.

Dat was in het derde kwart en toen was het al 4-0, na kinderlijke missers en individuele blunders in de eigen cirkel. ”We hebben onszelf op een vreselijke manier in de steek gelaten en uiterst naïef staan hockeyen. Het is nu zaak om dit mentaal goed te verwerken, want zo’n smadelijke en kansloze nederlaag kunnen we ons niet nog een keer veroorloven.”

Van Wezenbeek wilde nadrukkelijk een uitzondering maken voor de invallers uit Heren 2: ”Vanuit dat team hebben we dit seizoen aan hulp, kwaliteit en inzet niet te klagen, integendeel, en laten we dat dan maar als het winstpunt van vandaag beschouwen, met dank aan mijn collega René Epping.”

Jochem Eertink werd Damsté Man of the Match.

Jochem Eertink; Damsté man of the match
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer