Opnieuw puntendeling v.v. Den Ham

Met een zondagsschot op zaterdagmiddag van Luuk Kuiper in de 90e minuut wist Den Ham toch noch een punt mee te snoepen uit de wedstrijd tegen koploper Nieuwleusen.

Daarvoor moest de ploeg echter diep gaan deze middag.

Met name in de eerste helft was Nieuwleusen de bovenliggende partij. De ploeg zette hoog druk, wist elkaar goed te vinden en gaven de Hammenaren regelmatig het nakijken. Reeds na 6 minuten moest doelman Ekkel handelend optreden op een inzet van Randy Vink. Den Ham kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. De spaarzame kansen kwamen na af en toe een lange bal op de snelle Hammer spitsen. Nieuwleusen daarentegen was beduidend effectiever. In de 13e minuut werd een afvallende bal door Tieme Brinksma ineens op de pantoffel genomen , waarbij doelman Jeffrey Ekkel kansloos was. Trainer Nijzink sprak tijdens een blessurebehandeling van Vink zijn manschappen nog maar eens toe, veel veranderde niet in het spelbeeld.

Nieuwleusen bleef de betere ploeg en wist de voorsprong in de 36e minuut uit te breiden middels opnieuw Tieme Brinksma die vrij binnen kon koppen na slecht verdedigend werk op de Hammer flanken. Met het gure weer en het vertoonde spel waar de toeschouwers niet warm van werden was het een koude bedoening op De Rohorst.

Hoe anders werd dat in het tweede deel van de wedstijd. Het wedstrijdbeeld kantelde volledig. Den Ham had beide vleugelverdedigers gewisseld voor meer aanvallende ingestelde spelers in de persoon van Julian Nijland en Randall van Haarst. Daardoor werd er door de Hammenaren een stuk beter gevoetbald en werd Nieuwleusen achteruit gedrongen. Dat had in de 60e minuut gevolg toen Julian Nijland een afvallende bal eveneens volley achter doelman Hoogenkamp schoot.

Even later was het scheidsrechter van der Lei die onbedoeld de hoofdrol opeiste deze middag. Bij een overtreding van Randall van Haarts die zijn de kwaliteit van het shirt van zijn tegenstander testte, buitelden beiden over de grond. De diagonaal inkomende Ruben Kelder viel vervolgens over de voor hem liggende spelers. Tot verbazing van vriend en vijand trok van der Lei een gele kaart voor Kelder, die part nog deel had aan het gebeuren. Dat was echter wel zijn 2e gele kaart, dus hij kon naar de kant. Onbegrijpelijk en met de camerabeelden erbij zal Den Ham dit wel weer aanvechten bij de KNVB, echter moesten de Hammenaren wel met 10 man verder.

Toch gaf dit Den Ham extra energie. Er werd opnieuw gewisseld, waarbij Rane Kootstra o.a. zijn opwachting mocht maken na een zware periode van ziekte, mooi dat hij er weer bij was. Nieuwleusen kreeg nog een paar kansjes, maar was verder niet gevaarlijk. In de blessuretijd was daar echter oonze Luukie die met een geweldig afstandsschot doelman Hoogenkamp het nakijken gaf en zodoende toch een punt voor Den Ham wist te halen.

Hoewel door de puntendeling Nieuwleusen eerst dacht dat ze de periodetitel niet hadden gepakt, bleek later op de avond dat door de overige uitslagen ze toch de periodetitel hadden bemachtigd.

Den Ham vinden we, in punten gelijk met de buren uit Vroomshoop terug op de gedeelde 5e stek. Een mooi affiche voor de derby volgende week op De Bosrand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer