Remco Mulstege: ‘Ik zette mijn verdediging zo neer dat ik zelf niks hoefde te doen’

Spelersprofiel: Remco Mulstege

Geboortedatum: 11-11-1979

Clubs: EV & AC De Tubanters

v.v. Zuid-Eschmarke

RKSV Vogido

v.v. Glanerbrug

Wanneer en waarom ben je gestopt?

In 2020 ben ik gestopt bij het 1e van De Tubanters dit i.v.m. met fysieke klachten. Maar in verdere jaren toch nog een paar keer moeten keepen uit nood.

Wie was als keeper jouw voorbeeld?

Hans van Breukelen en Sander Westerveld.

Had jij een specialiteit als keeper?

Ik had een goede trap met snelle reflexen en ik was goed in 1 op 1. Ik zette mijn verdediging altijd goed neer; zodat ik zo min mogelijk ballen op doel kreeg.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik samen met mijn zoon heb mogen voetballen in het 1ste van De Tubanters.

Ben je ooit benaderd door een BVO?

Nee, helaas nooit doorgebroken. Als ik de kans zou krijgen had ik de kans met beide handen aangepakt.

Heb je alles eruit gehaald met betrekking tot je keepersloopbaan?

Als ik terugkijk heb ik wel alles uit mijn loopbaan gehaald. Er zullen altijd anderen zeggen: ‘’Remco je had de kans om naar een hoofdklasser te kunnen en de stap moeten maken’’. Achteraf had ik dat misschien moeten proberen, maar ik wist wie daar keepte en die was op dat moment 100% beter dan mij. Ik wou ook niet op de bank zitten of in het 2e keepen, dus koos ik om bij De Tubanters te blijven.

Een mooie redding in de laatste minuut of een assist geven waar de winnende goal uit komt voor jouw ploeg?

Een assist geven waar de winnende goal uitkomt.

Je hebt bij meerdere clubs gespeeld. Waar heb je de beste periode beleefd?

Bij alle clubs waar ik gespeeld heb waren mooie periodes. Ik heb op 18-jarige leeftijd de overstap gemaakt naar Zuid-Esmarke. Ik heb daar 2 jaar gekeept. 2 jaar bij Vogido en 1 jaar Glanerbrug om mij als keeper te ontwikkelen door in het 1e elftal te keepen. Hier heb ik me als persoon maar ook als keeper veel kunnen ontwikkelen. Na 4 jaar weg te zijn geweest ben ik teruggegaan naar mijn oude nest en heb ik daar van mijn 24e tot mijn 39e jaar in het 1ste gekeept.

Wat is je mooiste herinnering?

Dat was de beslissingswedstrijd met Vogido voor het kampioenschap tegen Markelo. We wonnen met 3-2. In de 119e minuut maakte Marcel Oosterveen het winnende doelpunt.

Ook met v.v.. Glanerbrug tegen Nunspeet die we wonnen met strafschoppen, waarbij ik na 21 strafschoppen een penalty pakte en waarbij ik de 22e penalty er zelf in schoot. Dat was ook prachtig om mee te maken.

Wat doe je nu en wat zijn je ambities/wensen?

Ik ben op dit moment trainer van de O19-1 bij De Tubanters en ook keeperstrainer.

Op dit moment heb ik geen ambities en bekijk ik het per jaar.

Welke amateur mag in deze column niet ontbreken en waarom niet?

Selcuk Odabas, dat was de beste voetballer waarmee ik gespeeld heb.

Mooiste herinnering aan een trainer?

Ik heb mijn debuut in het 1ste mogen maken onder de trainer Wim Adolfsen, die me het vertrouwen gaf onder de lat.

Ook aan Jurgen Kok heb ik een mooie herinnering. Jurgen kwam als nieuwe trainer bij de De Tubanters. Jurgen wachtte de spelers op, bij het veld om zich voor te stellen bij de 1ste ontmoeting. Ik kwam het veld op met een paar spelers die ook wat stevig waren. Hierbij stelde ik me voor en zei Jurgen: ‘’Remco, ben jij niet iets te zwaar voor een keeper?’’

Hahaha, waarna hij zei tegen de leider is dit een caféelftal? Ik moest er zelf om lachen. Waarbij ik dacht wat voor trainer hebben ze nu binnengehaald. Die zondag moesten we een wedstrijd spelen tegen Dedemsvaart. Ik kreeg in de 89e minuut een doelpunt tegen waar ik me op verkeek, waarop Jurgen schreeuwde naar mij: “Heyyyyy Mulstege heb je bison kit aan de voeten zitten? Jurgen was wel heel direct maar ook een prachtige persoon. Ondanks dat hebben we een hele mooie 2e seizoenhelft gehad.

Had jij een ritueel voor de wedstrijd en/of een bijnaam?

Ik had altijd een vast ritueel voor de wedstrijd. Ik deed altijd mijn rechterschoen eerst en daarna mijn linkerschoen aan.

Bijnaam is Mullie.

Wat was je mooiste sportpark?

Dat is voor mij HSC’21 Haaksbergen.

Wat was je mooiste goal?

De beslissende penalty tegen Nunspeet.

Waar moet een goede keeper in jouw ogen aan voldoen?

Goed kunnen mee voetballen, goed kunnen coachen, zelfverzekerd zijn en veel lef tonen.

Wat is het grootste verschil tussen het voetbal in jouw tijd en de huidige generatie?

Je ziet steeds meer dat jongeren niks meer aannemen van de ervaren spelers.

Wat is jouw advies aan de talenten van nu?

Blijf hard trainen en probeer alles eruit te halen wat er in je zit.

Moet de VAR ook zijn intrede maken in het amateurvoetbal?

Nee maakt veel kapot.

Heb je ergens spijt van?

Jazeker, misschien heb ik uit mijn carrière wel te weinig gehaald. Graag had ik het opnieuw beleefd en het anders aangepakt.

Wil je nog iets kwijt?

Bedankt dat je me hiervoor gevraagd hebt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer