Rood aangeslagen BZSV gaat onderuit tegen Almelo

BZSV de Blauwwitters heeft de goede uitslagen van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven tegen SV Almelo. Het verloor van de nummer 2 van de competitie en eindigde de wedstrijd ook nog eens met 9 man, na twee discutabele rode kaarten.

Waar BZSV de afgelopen wedstrijden van meet af aan het initiatief pakte zakte het ditmaal juist in en liet het Almelo het spel maken. Almelo, dat de competitie uitstekend is begonnen en bovenin meedraait, slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden, door het compacte spel van de Blauwwitters. BZSV was daarentegen zelf erg onzorgvuldig in balbezit. Het was de bal snel weer kwijt wanneer het deze had veroverd. Daardoor bleven ook de kansen aan Bornse zijde uit.

Na een halfuur zonder echt gevaarlijke momenten was de eerste echte kans meteen een doelpunt. Net toen BZSV uit de schulp kroop kwam SV Almelo op voorsprong. Cagdas Agca kreeg de bal met een gelukje mee en wist Tom Markvoort te passeren met een laag schot. Met dit doelpunt als enige wapenfeit werd de ruststand bepaald op 0-1.

Op basis van wat Almelo de eerste helft had laten zien hadden de Blauwwitters zich ongetwijfeld voorgenomen om nog fanatieker aan de tweede helft te beginnen. Echter wist het niet goed in een ritme te komen, doordat de wedstrijd telkens werd onderbroken door veel onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Dit werd des te meer duidelijk toen Winston Somhorst na een uur spelen ineens de rode kaart werd voorgehouden. Waar iedereen een fel duel om de bal op het middenveld zag, werd dat door de leidsman beoordeeld als natrappen.

Door dit uiterst merkwaardig besluit moest BZSV verder met tien man. Almelo profiteerde hier aanvankelijk niet echt van en bleef weinig creëren. Pas 10 minuten voor tijd werd de score alsnog verdubbeld. Hakan Sandikci wist wel raad met een hoge bal en werkte de 0-2 binnen. Desondanks gaven de Blauwwitters niet op en bleef het voetballen. Terwijl er aan de zijde van Almelo spelers waren met kramp, ondanks het overtal.

Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter in de 85e minuut nogmaals een directe rode kaart. Deze keer voor Dewin Bosman. De middenvelder van BZSV beging duidelijk een overtreding, maar een gele kaart had daarbij meer dan volstaan. Via invaller Mert Mermi profiteerde Almelo vervolgens nog eenmaal van het numerieke voordeel en de ruimte die het opleverde. In de laatste minuut bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Zaterdag 18 november speelt BZSV de Blauwwitters om 14:00 uur uit in Enschede tegen SVV, dat 1 plek lager staat op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd om de positie in de middenmoot te versterken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer