SDO moet nederlaag tegen Regio ’72 slikken na te veel gemiste kansen

Na de overwinning in de eerste competitiewedstrijd, reisde het vlaggenschip van SDO af naar Vaassen om het daar op te nemen tegen Regio ’72 dat eveneens haar eerste duel wist te winnen. De ongeslagen status van beide teams stond daarom op het spel.

Om 17:40 uur klonk het beginsignaal. Regio schoot uit de startblokken en wist de eerste twee aanvallen om te zetten in eendoelpunt. Zo keek SDO binnen no-time tegen een 2-0 achterstand aan. De Westerhaarse formatie was niet scherp genoeg in de beginfase en zag de thuisploeg uitlopen naar 4-1. Vervolgens kwamen de Oranjehemden beter in het duel en vochten zich terug tot 5-3. In het restant van de eerste helft, die gekenmerkt werd door vele onderbrekingen, wist Regio wederom afstand te nemen van de Tukkers. Bij rust stond er een 9-4 stand op het scorebord in het voordeel van de Vaassenaren.

Na de pauze probeerde SDO het tij te keren. Qua spel deed de ploeg niet onder ten opzichte van Regio, maar de Westerhaarders lieten veel kansen onbenut. Zo kon Regio de voorsprong eenvoudig behouden. Halverwege het tweede bedrijf was de tussenstand: 12-7. In de slotfase probeerde SDO er nog een slotoffensief uit te persen, maar dit bleef zonder resultaat.

Einduitslag
Regio ’72 – SDO: 15-9

Een deceptie voor SDO dat gehoopt had op een ander resultaat. De ploeg van Rick Zomer was vandaag niet effectief genoeg, al vocht de Reas-formatie voor wat het waard was. Daarnaast deed de sterke openingsfase van Regio de Westerhaarders de das om. Hierdoor liep men het gehele duel achter de feiten aan.

In het volgende duel neemt SDO het in Glanerbrug op tegen Ons Clubje. De aanvangstijd van deze wedstrijd is: 16:45 uur.