Sportlust laat punten liggen tegen koploper HTC

De wedstrijd, op het kunstgras in Zwolle, begon afwachtend van beide kanten. Na 25 minuten kwam Joppe Wekamp 1 op 1 met de keeper, na een goede actie, waar de spits van Sportlust de verdediger op het verkeerde ben zette. De keeper van HTC wist de bal met zijn voet uit het net te houden, waardoor het nog 0-0 bleef. De rest van de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren en werden er weinig kansen gecreëerd.

De tweede helft begon het zelfde als de eerste helft, weinig kansen voor beide ploegen. In de 62e minuut kreeg HTC een corner, die kon worden ingekopt bij de tweede paal door de spits van HTC. Nog geen minuut later kreeg HTC weer een grote kans, omdat de organisatie niet goed stond. Deze kans kon alleen niet worden omgezet in de 2-0. Door een paar aanvallende wissels kreeg Sportlust nog een paar kansen. Een kopbal van de doorgeschoven verdediger Dinand Hankamp en een schot van de ingevallen Chiel Botter, maar tot echte grote kansen kwam Sportlust ook niet. Waardoor er uiteindelijk nipt met 1 – 0 werd verloren waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergeven.

Volgende week moet Sportlust zich gaan revancheren op sportpark de bosrand tegen Marienheem.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer