Sportlust overtuigd met monsterscore tegen hekkensluiter SVV ’56

Met nog slechts drie wedstrijden voor de winterstop staat Sportlust tegenover de onderste drie ploegen op de ranglijst. Vandaag was het de beurt aan Sibculose Voetbalvereniging ’56, de hekkensluiter van de competitie met slechts drie punten, terwijl Sportlust stevig op de 4e plaats stond met 13 punten.

De eerste helft verliep moeizaam met matig voetbal aan beide zijden. Beide teams kregen enkele kansen om de score te openen, maar slaagden er lange tijd niet in dit te benutten. Pas in de 33e minuut doorbrak Robin Vagevuur de impasse voor Sportlust door een corner van Tim Spoor binnen te koppen. Deze openingstreffer bleek de enige in de eerste helft te zijn, want het echte doelpuntenfestijn bleef uit tot na de thee.

De schamele 0-1 voorsprong uit de eerste helft bleef niet lang staan. Binnen drie minuten wist spits Dennis Jozic al tweemaal het net te vinden. Met 48 minuten gespeeld en een 0-3 stand leek de wedstrijd al beslist, maar Sportlust toonde geen genoegen en ging vastberaden werken aan het doelsaldo. In de 54e minuut stuurde Steijn ten Brinke Tim weg over de linkerflank. Tim gaf een nauwkeurige voorzet en Wout Botter was bij de tweede paal om de 0-4 binnen te knikken. Daarna was het Luuk Bruins die twee doelpunten toevoegde aan zijn debuutseizoen, waarmee hij op zeven treffers kwam. Luuk tekende met een strak afstandsschot voor de 0-5 en verlengde de voorzet van Hernan van Haarst knap voor de 0-6.

Toch werden de twee mooiste goals voor het laatst bewaard. Tim stuurde Joppe Wekamp diep met een fraai overstapje van Gijs Kleinheerenbrink. Joppe bleef koel in de 1-op-1-situatie en schoot de bal keurig in de korte hoek. Hiermee was de sterke invalbeurt van Joppe echter nog niet ten einde. In de 88e minuut besloot hij de wedstrijd met een prachtig afstandsschot over de doelman van SVV: 0-8. Hoewel Tim vandaag niet tot scoren kwam, was hij wel de aangever bij Joppe en voltooide daarmee zijn hattrick van assists.

Deze indrukwekkende overwinning zou Sportlust voldoende vertrouwen moeten geven om de eerste seizoenshelft succesvol af te sluiten, hopelijk met zes punten uit de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Komende week neemt Sportlust het in eigen huis op tegen Kampen, dat momenteel op de 10e plek staat met zeven punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer