Sportlust wint van Marienheem

Op de koude zaterdagmiddag wist Sportlust thuis met 5-3 te winnen van Marienheem. Wel stond het na 4 minuten al 0-1 nadat de spits van de bezoekers via de binnenkant van de paal binnenschoot. In de 20e minuut leek de marge verdubbeld te worden na balverlies achterin, maar door een goede redding van Lars Gritter gebeurde dat niet. Even later gaf Anderson Lusseveld een goede bal op Dennis Jozic die na een mooie actie de bal in de korte hoek schoot. 1-1. De rest van de 1e helft was Sportlust de bovenliggende partij en was het op zoek naar de voorsprong, en die kwam er ook vlak voor de pauze. Uit een corner kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Luuk Bruins die van dichtbij binnen kon schieten. Na rust wist Sportlust veel kansen te creëren maar beloonde het zichzelf niet met de 3-1.

Waar de thuisploeg verzuimde te scoren was het Marienheem die aan de andere kant de gelijkmaker wist te maken. Een goede voorzet werd hard binnengekopt en liet Lars kansloos. Niet veel later werd Dennis over de zijkant diepgespeeld. Een te late tackle van een verdediger van Marienheem kostte hem een tweede gele en dus rode kaart. Met elf tegen tien ontstond er meer ruimte en werd het lastiger te belopen voor de bezoekers. Een kort genomen vrije trap kwam op de zestien meter voor de voeten van Steijn ten Brinke. Hij wist met een fijne voorzet Dinand Hankamp te bereiken die met een mooie omhaal de 3-2 op scorebord zette. Ondanks het voordeel van de man meer situatie wist Marienheem gevaarlijk te worden.

In de 74e minuut werd uit een makkelijk gegeven corner de 3-3 binnengekopt. Sportlust antwoordde snel en twee minuten later lag hij aan de andere kant alweer in het netje. Na een knappe individuele actie van Dennis schoot hij met links binnen en stond de thuisploeg voor de derde keer deze middag op voorsprong. In de 86e minuut werd de voorsprong ook nog uitgebreid. Door goed verlengen van Roy van Dijk kon Joppe Wekamp op de keeper van Marienheem af. Hij legde af op de meegelopen Tim Spoor die eenvoudig de 5-3 binnen kon schieten. Door deze overwinning stijgt Sportlust naar de vierde plek. Volgende week speelt het uit tegen hekkensluiter SVV in Sibculo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer