SVZW nipt onderuit in Doetinchem

Scheidsrechter R.L.W. Jansen floot gistermiddag om 15.00 uur af op een koud sportpark Zuid voor deze wedstrijd. Beide ploegen – geen onbekenden voor elkaar – hadden alle belang bij de drie punten en in die beginfase bleek dat de gastheren daar meer trek in hadden dan de gasten uit Wierden, want in de 9e minuut reeds mocht Luuk Meijer zo maar raak schieten. Opnieuw een vroege tegengoal voor SVZW, het gebeurt steeds maar weer. DZC zat veel korter op de bal, wonnen duels vaker en scoorden in de 23e minuut uit een counter zeer beheerst de 2-0, doelpuntenmaker dit keer Jesper Vonk. SVZW kon daar aanvallend niets tegenover stellen in die eerste helft en had de ploeg mazzel dat Jasper Vonk in de 28e minuut over kopte. Een ook steeds terugkerend fenomeen is het vergaren van gele kaarten vanwege commentaar op de leiding, dit keer was Frank Smit maar weer eens de klos in de 35e minuut. SVZW kwam niet in haar spel, verdienste van de tegenstander, maakte ook aanvallend niet echt een vuist. Nadat ook Jesper Vonk nog een domme gele kaart incasseerde werd de rust bereikt bij een 2-0 voorsprong voor de thuisclub. Genoeg te bespreken in de pauze na een belabberde eerste helft van de Wierdenaren.

In de rust bleek Stefan Maat te zijn achtergebleven in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jeffrey Buitenhuis. Maarten Jansen knalde na twee minuten maar net naast en uit de vrije trap voor SVZW in de 59e minuut kopte Frank Smit net over, jammer. Wissel bij DZC’68, trainer Rob Haveman haalde Luuk Meijer eraf voor ? en in de 66e minuut wisselde bij SVZW Maarten Jansen voor Jasper Groothuis. De Wierdenaren waren in dat tweede bedrijf in ieder geval fanatieker, trainer Frank Eeftink zal over die inzet tijdens de rust ongetwijfeld gesproken hebben. Tot doelpunten leidde het allemaal niet vooralsnog, zag Thomas Kleinlugtebeld namens DZC zijn schot over het doel verdwijnen en kwam Jesse Wolterboer in het veld ten koste van

Stan Booms in de 70e minuut. Vier minuten later opnieuw een gele kaart voor SVZW, dit keer voor Jasper Groothuis, koud in het veld. 76e minuut wissel bij de gasten: Yessin Maskoul eraf, Jesper Middelkamp erin. Even later deed ook Bas ter Hogt mee in het commentaar op de scheids en ook dat betekende weer eens een gele kaart. Uit de vrije trap kopte DZC speler Yoek Verheij over en kwam Tolgahan Yayla collega Thomas Kleinlugtebeld vervangen in de 80e minuut. Even later, grote kans voor Frank Smit op de aansluitingstreffer, het gebeurde niet. Toch kwam die treffer er alsnog en wel in de 86e minuut, toen verdediger en uitblinker Freek Grondman de 2-1 scoorde uit een corner. Verder kwam de ploeg uit Wierden niet, behalve dan nog een gele kaart voor Jeffrey Buitenhuis, de punten bleven verdiend in de Achterhoek na een dramatische eerste helft van de Zwaluwen.

Volgende week ontvangt SVZW de mannen van Hulzense Boys op sportpark Het Lageveld te Wierden, aanvang 14.45 uur.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Muis, Sem Jansen, De Jong, Grondman, Ramic, Mannes, Maat (46e Buitenhuis), Ter Hogt, Smit, Maarten Jansen (66e Groothuis)en Maskoul (76e Middelkamp).

Doelpuntenmakers:

9e minuut Luuk Meijer 1-0

23e minuut Jesper Vonk 2-0

86e minuut Freek Grondman 2-1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer