TVC ’28 verliest volkomen terecht met 0-3 van Quick’20

Op zondagmiddag 12 november, de dag na bekendmaking van de prinsen en adjudanten qua carnaval in Tubbergen en Oldenzaal, stond de derby van het oosten in de 4e divisie D op het programma tussen TVC ’28 en Quick’20. Een prachtige affiche, mooi voetbalweer en ongeveer 700 man publiek wist de weg naar sportcomplex De Grote Moat te vinden. De wedstrijd was nog niet lauw begonnen of TVC ’28 keek al tegen een 0-1 achterstand aan. 2 persoonlijke fouten in de verdediging gingen hieraan vooraf. Thomas Bosch van Quick’20 wist hier wel raad mee in de 2e minuut van de wedstrijd. TVC ’28 herpakte zich en had de 20 minuten er na een veldoverwicht. Misschien was dit juist ook wel de tactiek van Quick’20 dat zich terug liet zakken en gokte op de counter. Helaas leidde dit veldoverwicht niet tot noemenswaardige kansen. Het was juist Quick’20 dat nog de gevaarlijkste mogelijkheden kreeg. Het bleef 0-1 tot de rust.

Het begin van de 2e helft was een kopie van de 1e helft. TVC ’28 was wederom niet bij de les en het was Peter Ilia van Quick’20 die simpel de 0-2 kon aantekenen in de 47e minuut. Een half uur voor tijd brengt trainer Berthil ter Avest van TVC ’28 Mart Groothuis in het veld voor meer stootkracht voorin. Helaas bracht dit uiteindelijk niet het gewenste effect. De wil was er wel maar de overtuiging ontbrak vandaag. TVC ’28 kon geen potten breken en dat ondanks dat er naar de kantine toe werd gevoetbald. Het creëerde geen kansen en bepalende spelers bleven onzichtbaar vandaag. Een kwartier voor tijd kwam Quick’20 zelfs op 0-3 via Luuk Geelen. Positief punt is dat TVC ’28 bij de les bleef en niet tegen domme gele kaarten is aangelopen het laatste kwartier. Kortom een kwestie van persoonlijk een spiegel voorhouden, uithuilen, de rug rechten en volgende week wel met overtuiging gaan voetballen in de lastige uitwedstrijd bij MASV in Arnhem. Deze ploeg had een valse start in de competitie en krijgt het steeds beter aan het draaien. Een uitdaging voor de mannen van TVC ’28, maar hopelijk staat er wederom een collectief en wie weet nemen ze de nodige punten mee naar Tubbergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer