Verlies en remise voor BC Bousema/JBSCues

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl, hebben aan de “dubbel” van dit weekend slechts één punt overgehouden. Zaterdag verloor het thuis verdiend met 2-6 van koploper SIS Schoonmaak en zondag in Oosterhout werd een verdiende puntendeling behaald tegen Team Eekhoorn.

Zaterdag stond het halverwege al 0-4 door verliespartijen van Johan Loncelle tegen Jean van Erp, 28-40 in 20 beurten en op de andere tafel trok Frans van Schaik tegen Raymund Swertz na 33 beurten met 29-40 aan het kortste eind.

In het tweede deel van deze zaterdagwedstrijd verloor Jeffrey Jorissen met 35-40 in 23 beurten van Eddy Merckx maar Gokhan Salman wist de eer te redden door Raimond Burgman in 28 beurten met 40-33 te verslaan.

Gelijkspel mogelijk
“Dit verlies was uiteraard verdiend, maar als je kijkt naar de tussenstand halverwege, dan hadden we diverse mogelijkheden om minimaal een punt in huis te houden”, aldus captain Ronny Hazewinkel. “Vooral Frans en Jeffrey hadden kansen maar die werden helaas voor ons niet verzilverd”.

Frans van Schaik was heel duidelijk over zijn eigen spel. “Ik speel gewoon niet goed. Niet alleen vandaag maar ook in die andere verloren partijen. Ik zal beduidend beter moeten gaan spelen om ook eens een keer als winnaar mijn keu op te kunnen bergen”.

Opnieuw verlies
Een dag later kwam de ploeg van Ronny Hazewinkel niet langs hekkensluiter Team Nachtwacht. Na twee partijen was de stand nog in evenwicht, winst voor Gokhan Salman, 32-40 in 29 beurten tegen Harrie van de Ven en opnieuw verlies van Frans van Schaik. Ook dit keer moest hij het onderspit delven, nu tegen Frank Martens die de Amsterdammer na 39 beurten versloeg met 40-21. In het tweede deel was er voor Jeffrey Jorissen, 40-31 in 23 beurten tegen Berkay Karakurt, maar Johan Loncelle bezorgde zijn team toch de remise door Erwin Kivits in 32 beurten te verslaan met 27-40.

“Vooraf hadden we gehoopt op minimaal twee punten, maar als je ook de wedstrijd op zondag hebt gezien, dan denk ik dat we achteraf blij mogen zijn met de puntendeling in Oosterhout. Het is nu zaak voor ons dat we met name in de wedstrijd tegen DKM Tools op 19 november thuis wel aan de goede kant van de score blijven”, vervolgt de captain.

Gokhan Salman
Foto: Jaap Gönning
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer