Verliesreeks EHV nog altijd niet voorbij

Na de vreselijke oorwassing bij Beuningen van vorige week (een ontluisterende 8-1 nederlaag) waren alle inspanningen van de EHV-hockeyers gericht op mentaal herstel. Met de lastige uitwedstrijd tegen De Kromhouters in Tiel op de rol was dat sowieso geen verkeerd idee, want in het land van Flipje hadden de Enschedeërs de laatste jaren behalve letterlijk veel tegenwind ook qua resultaat weinig vruchten geoogst.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon na afloop met een zekere trots constateren, dat een belangrijk deel van de missie was gelukt: ”Je kon geen moment zien dat hier een ploeg stond die een paar dagen eerder nog een geweldig pak voor de broek had gehad. Integendeel: het spelplezier en het zelfvertrouwen spatten er vanaf, ook toen we al snel met 2-0 achter kwamen en toch even het gevoel binnenkwam van: daar gaan we weer.”

Zege blijft uit
Een doelpunt van Wouter Nederhand gaf de EHV-burgers moed, hoewel de thuisploeg toch weer twee keer scoorde. Daan Overvoorde en Stijn Adolfsen (2x) brachten in een prachtig offensief de spanning helemaal terug en een sensatie hing in de lucht, toen niet voor de eerste keer dit seizoen opnieuw het déjà-vu-besef van ‘daar gaan we weer’ neerdaalde: net als tegen Zwolle, Union en (in iets mindere mate) GHBS bleef de verdiende zege uit en gingen de drie punten na een geslaagde last-minute-strafcorner van De Kromhouters aan de neus van EHV voorbij.

Van Wezenbeek kijkt vol goede moed naar komend weekend: ”Het moet gewoon een keer onze kant oprollen en komend weekend hebben we daar mooi twee kansen voor. Vrijdag gaan we naar de Groninger Studs voor de beker en zondag krijgen we QZ uit Nijmegen thuis voor de competitie. Laat ze maar komen, allebei!”

Stijn Adolfsen werd verkozen tot Damsté Man of the Match.

Stijn Adolfsen
Damsté man of the match Stijn Adolfsen

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer