Volle buit voor Apollo 8 na zenuwslopende wedstrijd

In een spannende wedstrijd wist Apollo 8 op zaterdag 11 november in vier sets te winnen van Voltena in Werkendam. De drie punten werden meegenomen naar Borne.

De Bornse eredivisionist moest hard knokken voor de volle winst. Vooral in de eerste set moest Apollo 8 wennen aan het tactische spel van de thuisploeg. Voltena leek de winst te pakken, maar Apollo 8 kwam knap terug (24-26). Ook in de daarop volgende sets lagen de verhoudingen dicht bij elkaar (23-25, 25-20, 22-25).

Anticiperen
Diagonaalspeelster Jorieke Bodde was deze wedstrijd goed op dreef. ‘Voltena speelde goed met zoals we ze kennen veel variaties in de aanval’, zegt ze. ‘Gedurende de wedstrijd konden we steeds beter op hun spel anticiperen en hebben we vooral hard gewerkt om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Ondanks de verre rit, hadden we ook nog goede steun van onze supporters!! Bedankt!’

Zwaar
‘Een zware bevalling kunnen we de uitwedstrijd tegen Voltena noemen’, licht Bart Oosting toer. ‘We hadden in het begin van de eerste set moeite om ons aan te passen aan het spel. In de blokkering en verdediging was het met name lastig een antwoord vinden op het aanvalsspel van Voltena. Door rustig te blijven in de side-out en als team hard te blijven werken konden we de wedstrijd over de streep trekken en hebben we voldoende aanknopingspunten voor de komende weken’.

Volgende wedstrijd
Op zondag 19 november speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Somas Activa. De wedstrijd begint om 14.30 uur in sporthal De Veste in Borne.