Voorbeschouwing: SVZW krijgt de buren uit Hulsen op bezoek

Op zaterdag 18 november staat er weer thuiswedstrijd voor SVZW op de agenda. De Hulzense Boys komen naar sportpark “Het Lage Veld”.

Hulzense Boys promoveerde in 2022 naar de 1e klasse. Vorig seizoen moest Hulzense Boys eerst de draai weten te vinden in de 1e klasse, maar na de winterstop speelde Hulzense Boys een uitstekende serie wedstrijden. Gevolg daarvan was dat de club 3e periode kampioen werd. In de nacompetitie werd met 2-1 verloren van ASV Dronten, en wist Hulzense Boys dat ze ook dit seizoen uitkomen in de 1e klasse. Dit seizoen is Martijn Berger de hoofdtrainer in Hulsen. Hij is de opvolger van Erik Zandstra, die vertrok naar FC Winterswijk. Hulzense Boys is geen club met elk jaar veel nieuwe spelers. Maar in dit verband is wel een speler bijgekomen die we hier moeten gaan noemen. Aron Pouls maakt de overstap van SVZW naar Hulzense Boys, hij gaat dus veel bekenden tegen komen in Wierden. Evenals vorig seizoen is er sprake van een lastige start van Hulzense Boys. Maar afgelopen zaterdag werd de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Hulsen werd met 6-3 gewonnen van STEVO. Ook in deze wedstrijd liet Hulzense Boys zien dat ze over spelers beschikken die makkelijk scoren. Maar dat ze verdedigend ook wel kwetsbaar zijn. Op dit moment is Menno Kamphuis de topscoorder van de Boys.

 

SVZW tegen Hulzense Boys is pas de tweede thuiswedstrijd van deze competitie. De vorige thuiswedstrijd tegen WHC werd op verzoek van SVZW uitgesteld. Afgelopen zaterdag speelde SVZW een uitwedstrijd tegen DZC’68. Deze wedstrijd ging met 2-1 verloren. SVZW begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en stond binnen de kortste keren met 2-0 achter. In de 2e helft speelde SVZW wel een stuk beter, maar het lukte niet om de achterstand goed te maken. Hopelijk is zaterdag een goede leerschool geweest zodat er vanaf nu scherp aan een wedstrijd wordt begonnen. En daarnaast geen verhaal meer halen bij de scheidsrechter want dat levert alleen maar onnodige gele kaarten op. Zoals al eerder gezegd wil SVZW graag een rol van betekenis spelen in de 1e klasse H. Dan moet je in elk geval thuiswedstrijden winnen. Voorlopig eerst maar eens zorgen voor goede resultaten en niet teveel over topposities op de ranglijst praten. Als je kijkt naar de stand in de competitie zou je zeggen dat SVZW in staat moet zijn om te winnen van Hulzense Boys. Maar het gaat hier wel om een derby en die verlopen vaker anders dan de voorspellingen. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide tegenstanders in een 3-0 overwinning voor SVZW. Doelpuntenmakers die wedstrijd waren Jesper Middelkamp en Yessin Maskoul. Hopelijk staat hun vizier in deze wedstrijd ook weer op scherp. Hoe het ook gaat, het is zeker dat SVZW een gemotiveerde tegenstander kan verwachten die gaat strijden voor elke meter. De wedstrijd begint om 14:45 uur en zal staan onder leiding van scheidsrechter Emiel Stienezen.

De overige wedstrijden van speelronde 8. (WHC is vrij deze speelronde)

DOS’37 – DZC’68 (3)

DOS’37 verloor zaterdag met 1-0 van WHC. Vooral de tweede helft was goed van DOS zijde, maar ze wisten niet te scoren. DZC’68 was zaterdag te sterk voor SVZW. Opnieuw bleek dat DCZ’68 over effectieve spitsen beschikt. DOS’37 weet inmiddels ook dat ze verdedigd goed moeten staan tegen deze tegenstander. DZC’68 wil graag een volgende overwinning bijschrijven. In Vriezenveen lukt het niet veel ploegen om te winnen, dat gaat DZC’68 ook ondervinden. Een gelijkspel is de voorspelling.

RKZVC – Sparta Enschede (2)

RKZVC had het zwaar in het begin van het seizoen, maar de laatste twee wedstrijden werd er niet verloren. Sparta Enschede staat in de middenmoot met 10 punten uit zeven gespeelde wedstrijden. RKZVC wil voor eigen publiek vast en zeker drie punten pakken. Sparta Enschede won zaterdag van FC Winterswijk en pakt nu weer drie punten tegen een club uit Gelderland

Dalfsen – GROL (2)

Dalfsen is de hekkensluiter in de 1e klasse H, maar wist zaterdag wel een punt te halen tegen NEO in Borne. Een prima prestatie. Grol had geen wedstrijd in speelronde 7. Ze kunnen dus uitgerust afreizen naar Dalfsen. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Dalfsen weet dat het punten moet gaan pakken om te klimmen in de competitie. Grol weet dat winst ervoor zorgt dat ze in de middenmoot kunnen blijven. Na een spannende wedstrijd gaan de drie punten mee naar Groenlo.

FC Winterwijk – NEO (2)

FC Winterswijk verloor het afgelopen weekend voor de eerste keer dit seizoen. In Enschede was Sparta met 2-1 de meerdere over de thuisclub. NEO is nog ongeslagen dit seizoen, al werd er al wel drie keer gelijk gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd houdt nog aansluiting met koploper WHC. Beide ploegen weten dus dat ze voor de winst moeten gaan. Verdedigend zit het wel goed bij beide teams, dus de aanvallers moeten het verschil gaan maken. Uiteindelijk is NEO net een tikkeltje sterker.

STEVO – Achilles’12 (2)

STEVO heeft nog maar 4 punten uit zes wedstrijden behaald. Ze weten in Geesteren maar al te goed dat het tijd wordt om punten te gaan halen. Achilles’12 heeft na 7 wedstrijden negen punten kunnen bijschrijven. Hierdoor staat de club uit Hengelo in de middenmoot, een plek waar STEVO ook graag naar toe wil. De voorspelling bij deze wedstrijd is een spannend duel, wat gewonnen gaat worden door Achilles’12

 

WHC is de sterke koploper in de 1e klasse H. Ze wonnen alle tot nu gespeelde wedstrijden, en kregen maar drie goals tegen in zes wedstrijden. Komende weekend heeft WHC geen wedstrijd, dus ze kunnen rustig kijken wat de achtervolgers gaan doen. In dat opzicht is de wedstrijd tussen FC Winterwijk en NEO interessant. Zij staan nog relatief dicht bij WHC, en kunnen bij winst dichterbij de koploper komen. Ook deze speelronde staan er weer mooie streekderby’s op het programma. Dat zijn SVZW – Hulzense Boys en STEVO tegen Achilles’12. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, zodat het voor het publiek ook aangenaam wordt om een wedstrijd te bezoeken. Alle teams en hun volgers een mooi en sportief weekend toe gewenst.

 

Gerrit Koers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer