Voorbeschouwing: TVC ’28 kampt met chronische kwaal

De hoofdmacht van TVC ’28 kampt met een kwaal die vroeger op school tot onaangename repercussies leidde. De aandoening begint langzamerhand zelfs chronische proporties aan te nemen. Het euvel heeft een naam, eentje met meerdere synoniemen: te laat, niet wakker, niet bij de les, verslapen… Die laatste was tijdens mijn middelbare schooltijd favoriet.

 

Vrij baan

In de streekderby tegen Quick ’20 was de aandoening zelfs voor een leek duidelijk zichtbaar. Nauwelijks snerpte het eerste fluitsignaal over de volgepakte Grote Moat of achterin werd de deur wijd opengezet. Alsof een vervroegd Sinterklaascadeau moest worden uitgedeeld, kregen de gasten vrij baan en kwamen moeiteloos op voorsprong (0-1). Hetzelfde royale gebaar herhaalde zich in het tweede bedrijf. De thee klotste de spelers nog hoog in de maag toen de Oldenzalers opnieuw zonder enige tegenstand door konden marcheren. Andermaal was doelman Goos kansloos (0-2). Krijgsheer ter Avest en zijn crew wreven zich wel drie keer door de ogen. Alle technische bespiegelingen vooraf ten spijt, het secuur uitgedokterde spelsysteem kon subiet de prullenbak in.

 

Obsessie

Een dergelijk lankmoedig optreden moet langzaam een obsessie worden voor de coach. Met zo’n filantropische instelling word je door de werkelijkheid ingehaald nog voor de wedstrijd is begonnen. Dreigt hier een patroon te ontstaan? Een chronisch probleem? Daar begint het verdraaid veel op te lijken. Immers, ook in het duel met Rohda Raalte waren de blauwwitten niet bij de les. Nauwelijks hadden de supporters op de tribune hun plek ingenomen of de bal lag al in het mandje. Datzelfde gebeurde in de uitbeurt bij Berkum. Ook toen werden de Tubbergenaren pas wakker toen een wel uitgeslapen gast naar het scorebord wees: 2 -0!

 

MASV

Gelukkig is het nooit te laat om op tijd te komen. Ook dat leerde ik vroeger op school. TVC ’28 zou uit die tegeltjeswijsheid eveneens lering kunnen trekken. Bijvoorbeeld komend weekend wanneer in Arnhem de ontmoeting wacht met een oude bekende: MASV. De Midden Arnhemse Sport Vereniging is een volksclub, gelegen onder de rook van het Gelre Dome. In het seizoen 2021 – 2022 stonden de teams in de eerste klasse oost al eens tegenover elkaar. MASV trok op het eigen honk aan het langste eind; TVC ’28 was thuis de baas. Inmiddels zijn beide clubs opgestoomd in de vaart der volkeren naar de landelijke 4e divisie. Voor een betrekkelijk kleine club als MASV een opvallende prestatie. Hoe ze dat in Arnhem voor elkaar krijgen laat zich raden. De vazallen van trainer Dennis van Beukering zijn na een matige start van de competitie aan een opmars begonnen. Dat de ploeg de motor nu aardig aan het draaien heeft, werd afgelopen weekend duidelijk. Het ambitieuze VVOG werd op eigen terrein met 0-1 verslagen. TVC ’28 kan de borst dus nat maken. Zondag om 14.oo uur begint het spektakel op sportpark Malburgen West. Clubdriver Rudie – nooit te laat! – zal de spelersbus tijdig uit de garage halen. En nu maar hopen dat de spelers niet alleen op tijd bij de bus zijn, maar ook op het slagveld niet te laat komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer