VZ&PC sleept overwinning mee naar huis met beperkte bank

VZ&PC heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt in de uitwedstrijd tegen WS,Twente in Borne. Al in de eerste periode verzuimde het om direct afstand te nemen door van de 5 overtallen slechts èèn maal het doel te treffen, maar kon ondanks toch een 1-3 voorsprong nemen. 
In de tweede periode liep het wat stroever, helemaal toen M. Smelt een uitsluiting kreeg voor de duur van de wedstrijd.
VZ&PC was al beperkt door het ontbreken van Spit en Bloemhof door blessures. Daarom werd jongeling H. Scherphof uit H 3 ingevlogen.

Veel fouten

J. Roelofsen was op de midvoorpositie onnavolgbaar en wist voor VZ&PC een 3-4 voorsprong te behouden. In de derde periode wist alleen H. Scherphof doel te treffen en gingen twee strafworpen teleur. Ondanks het gemis van deze mogelijkheden wisten B. Goos en J. Roelofsen voor VZ&PC een lichte voorsprong te behouden 5-7. Met een zware foutenlast gingen de Vriezenveners de laatste periode in en waren de leidsmannen streng. Dat resulteerde erin dat de Vriezenveense ploeg tot viermaal toe met één man minder moest overleven. De Hengeloërs kwamen zelfs op gelijke hoogte 8-8.
Met nog èèn minuut te spelen wist M. Hof via overtal nu wel te scoren 8-9 en wist VZ&PC nog door een tactische time out de wedstrijd uit te spelen en er met de winst ervandoor te gaan. Job Roelofsen was de matchwinnaar met vier scores voor de Vriezenveense ploeg.
Setstanden 1-3  3-4  5-7  8-9.
Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij het gepromoveerde DWK Barneveld, de ploeg waar VZ&PC destijds in 2003 het kampioenschap behaalde met promotie naar de eerste klasse.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer