Wouter, Jesse en Guy districtskampioen BMX

Zaterdag hebben rijders van BMX-vereniging FCV het Twentse Ros de laatste districtswedstrijd van het seizoen gereden. De punten van 4 van de 5 wedstrijden bij elkaar opgeteld bepaald de plek van de rijder in het eindklassement. Alle rijders die 4 wedstrijden hadden gereden, ontvingen een beker, of je nu eerste of allerlaatste bent geworden. Er stonden maar liefst 7 Twentse Rossers op het podium in Klazienaveen. Op de allerhoogste trede stonden 3 kampioenen van FCV.

Voor Twentse Ros mocht eerst Guy Hagman bij de jongens en meisjes 4/5 jr op het podium. Dit was niet zijn eerste keer, de wedstrijdreeks voor de zomervakantie sloot hij ook als kampioen af.

De tweede die kampioen is geworden is Jesse Schoemaker bij de jongens 11 jr. Hij had dit seizoen mooie dingen laten zien en met een goede wedstrijd zou hij ook kampioen kunnen worden. En dat is hem dit seizoen ook gelukt.

Wouter ter Wengel werd door zijn clubgenoten het podium op gedragen! Bij hem was het geen uitgemaakte race wie kampioen werd in de klassen jongens 15-16 jaar. Na spannende manches en finale is hij met 2 punten verschil kampioen geworden.

De andere podiumplaatsen waren voor;

  • Maud Schoemaker meisjes 8/9 jr met 2de plaats
  • Danny Kuijer jongens 17+ met een 2de plaats
  • Jurre Stopel jongens 8 jr met een derde plaats
  • Jord Grobben jongens 9 jr met een derde plaats

De overige rijders die een beker in ontvangst mochten nemen waren;

Meisjes 6/7 jaar: Lizz Schoemaker (4de)

Jongens 8 jaar: Liam-Jay de Bruijn (6de), Juda Teeninga (12de) en Thimo Buonfanti (18de)

Jongens 9 jaar: Twan Wilbrink (9de), Sep Reefhuis (11de), Scot Vaandering (14de) en Mason Meier (18de)

Jongens 11 jaar: Noud Falkmann (5de), Wessel Wilbrink (6de), Lenon de Lange (7de) en Tim Nijhuis (11de)

Jongens 12 jaar: Stan Rasner (16de)

Jongens 13 jaar: Twan van der Wein (6de)

Jongens 15-16 jaar: Daan Zoetman (4de) en Jari Assink (9de)

Jongens 17+: Wesley Oplaat (5de) en Jarno Achterkamp (7de)

Het wedstrijdseizoen is afgelopen. Even genieten van de vrije weekenden en dan weer lekker trainen om voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Lijkt het je leuk om een te komen meetrainen, meld je dan aan op onze website voor een proefles.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer