Zwart Wit wint thuis van Devinco

Na een goede voorbereiding op het zaalseizoen stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dames 1 van korfbalvereniging Zwart Wit op het programma. Op sportpark de Mors ontving de ploeg uit Delden Devinco uit Deventer. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar ook al dus men wist wat ze konden verwachten.

De beginfase was stroef, na 8 minuten spelen stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Het overkomt de zwart witten wel vaker dat ze de beginfase verzuimen om de kansen af te ronden want ook zaterdag waren die er ruimschoots. Daarin tegen stond het verdedigend als een blok.

Schorn greep in en wisselde 2 heren tactisch van vak en dit leek te werken. Tot 4-4 ging het gelijk op maar er werd wel gerust met een 8-10 achterstand.

Bij de hervatting van de 2e helft speelden de zwart witten simpele aanvallen en dit resulteerde in makkelijke goals.

Met lef bleef men verdedigen en Devinco kwam niet meer in hun spel en scoorde 2e helft nog maar 4 goals.

Een mooie collectieve overwinning waarin in scorend opzicht alle spelers en speelsters een aandeel hadden. De ploeg bleef de gehele wedstrijd positief en geloof houden en toonde veerkracht. Een mooie start. Klein detail: zoals op het veld ook al meermaals gebeurde konden 2 b spelers van 14 jaar te weten Daan Bekhuis en Twan ten Bokum nog heel even meedoen.

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen Thrianta uit en in Hoogeveen op het programma.