Zwart Wit

14-jarige Twan ten Bokum basisspeler bij overwinning Zwart Wit

Er was voor de korfballers van Zwart Wit maar één ding dat er moest gebeuren dit weekend om bovenin aan te haken en dat was winnen. Ondanks deze missie mocht de pas 14-jarige Twan ten Bokum in de basis beginnen.

De zwart witten domineerden vanaf minuut 1. Na een snelle 3-0 werd het 5-3 en daarna stond er in de rust een 14-6 voorsprong op het scorebord. Er werd mooi en effectief korfbal gespeeld.

Trainer Samantha Schorn benadrukte in de rust dat men door moest gaan en moest proberen het niveau vast te houden en dat men zichzelf moest belonen om veel goals te blijven maken. Dit ging voortvarend en met nog 10 minuten op de klok werden de 30 goals bijna aangetikt. Op dat moment hadden alle spelers en speelsters een aandeel met 1 of meerdere goals.

Dit was het moment voor Schorn om de 14-jarige Twan ten Bokum een publiekswissel te gunnen voor zijn fantastische basisdebuut.

Eindstand 34-16. Door zelf te winnen en doordat de huidige nummer 2 verloor staan de zwart witten na 4 gespeelde wedstrijden op een mooie 2e plaats. Volgende week de uitwedstrijd tegen huidig koploper HKC uit Hengelo.