BC Bousema/JBSCues.nl verslaat Aartsbouw Sprundel met 6-2

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl hebben aan de laatste thuiswedstrijd dit jaar twee punten overgehouden. Halverwege had de ploeg van Ronny Hazewinkel tegen het bezoekende Aartsbouw Sprundel een 4-0 voorsprong opgebouwd. In de laatste twee partijen verloor Jeffrey Jorissen van Dirk Weereman en was er een ov erwinning voor Martin Horn die Ronny Brants versloeg waardoor de eindstand 6-2 werd.

Stefan Galla, die de zieke Frans van Schaik verving, begon tegen Ad Broeders voortvarend aan zijn partij en had na vijf beurten, onder andere door een serie van tien caramboles, een 20-5 voorsprong. In het tweede deel had hij een paar missers, maar zijn zege kwam geen moment in gevaar. Met een serie van drie caramboles finishte hij na 24 beurten. Broeders bleef op 18 caramboles steken.

Goede pauze
Op de andere tafel kwam Tom Persyn tegen Johan Lonvcelle uitstekend voor de dag en met een serie van 12 caramboles sloeg hij in de vijfde beurt een gat van 17 caramboles, 2-19. Loncelle liet de ballen in de pauze goed schoonmaken en kwam steeds beter in zijn spel. Na tien beurten was de stand gelijk, 29-29, en vanaf dt moment dicteerde hij de partij en won deze in 19 beurten met 40-31.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Martin Horn een constante partij tegen Ronny Brants. De Duitser stond halverwege op een 21-4 voorsprong mede door een serie van acht caramboles in de vierde beurt. Ook in het tweede deel kwam de overwinning voor Horn geen moment in gevaar en hij won verdiend na 17 beurten met 40-28.

Geen garanties
Op de andere tafel ondervond de kersverse winnaar van de Grand Prix van Doetinchem, Jeffey Jorissen, dat deze zege geen garantie is voor ook een partijwinst in de competitie. Tegen Dirk Weeremans keek de man uit Beunigen na 12 beurten tegen een 13-21 achterstand aan. Weeremans kende in het tweede deel de betere start en liep na 15 beurten uit naar een 19-37 voorsprong. Toch had de man van de gasten acht beurten nodig om de laatste drie caramboles te maken. Jorissen kon daar onvoldoende van profiteren en bleef na 24 beurten op 34 caramboles steken.

“Als je naar de vier partijen kijkt dan denk ik dat we verdiend hebben gewonnen. Met name mijn beide Duitse spelers, maar ook Johan Loncelle, die goed terug kwam, maakten vanmiddag het verschil”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer