BC Bousema/JBSCues.nl doet goede zaken bij J&F Auto’s/New Jorissen

Door een 2-6 overwinning in Den Haag tegern J&F Auto’s/New Jorissen hebben de driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl goede zaken gedaan in de strijd om een play-off plaats om het kampioenschap.

Halverwege stond het in Den Haag nog gelijk, 2-2, maar in het tweede deel trokken Jeffry Jorissen en Martin Horn de winst toch naar zich toe. Jorissen, terug op bekend terrein, had geen enkele moeite met Joey de Kok, 20-40 in 19 beurten en ook Horn bleef tegen Kay de Zwart na 27 beurten met 33-40 aan de goede kant van de score.

In het eerste deel had Stefan Galla toch weer moeite om Therese Klompenhouwer van zich af te houden. Ondanks een 22-31 voorsprong werd het toch heel erg spannend. Via 37-37 en 37-39 trok hij de wins na 35 beurten met 37-40 over de streep.

Profiteren
Op de andere tafel keek Frans van Schaik na één beurt tegen Herman van Daalen al tegen een 8-3 achterstand aan. De geboren Amsterdammer vocht voor wat hij waard was, maar bij de stand 26-26 viel hij stil en daar profiteerde Van Daalen goed van en redde na 34 beurten met 40-36 de eer voor de thuisclub.

“Dit was één van mijn beste partijen tot nu toe, maar ik had niet altijd het geluk mee en misschien heb ik ook wel een keer een verkeerde keus gemaakt, maar dat is praten achteraf. Ik ben wel blij met de teamprestatie zaterdag en tot nu toe omdat we bovenin meedoen om de prijzen”, aldus Van Schaik.

Dicht bij de top
Door het verlies van SIS Schoonmaak thuis tegen Topbiljart Zundert en de puntendeling van Cues&Darts/Extreme bij Burgmans Biljarts, staat, BC Bousema/JBSCues.nl nu na elf wedstrijden met 14 punten op een gedeelde derde plaats samen met Cues&Darts/Extreme. Beide teams staan slechts één punt achter de beide koplopers Team Eekhoorn en SIS Schoonmaak.

Na een korte pauze gaat de competitie op 14 januari verder. De ploeg van Ronny Hazewinkel ontvangt dan Burgmans Biljarts, dat met elf uit elf op de zevende plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer