Bon Boys wervelt in topper langs Germanicus

De wedstrijd die al weken omcirkeld was in de agenda’s, kreeg de uitslag die zelfs in de grootste dromen niet langskwam. Bon Boys wervelde zondag na rust langs medekoploper Germanicus. Door de eclatante 6-1 overwinning gaat het eerste elftal ongeslagen de winterstop in.

Het was genieten zondagmiddag op De Greune, waar veel toeschouwers vol nieuwsgierigheid waren afgekomen op de kraker in de tweede klasse H. Bon Boys en Germanicus snelden tot aan de laatste wedstrijd van het jaar zij-aan-zij door de competitie. Geen wedstrijd verloren en alleen een keertje gelijk tegen Dalen. De eerste onderlinge confrontatie zou dan ook voor wat duidelijkheid moeten zorgen.

Geweldige wedstrijd
Bon Boys gaf in dat opzicht een krachtig eerste signaal af, want hoe vaak komt het voor dat je met zulke cijfers een topper wint? Met name in de tweede helft was de thuisploeg heer en meester. „Het was soms om je vingers bij af te likken”, zo liet Matthijs optekenen in De Twentsche Courant/Tubantia. En dat was geenszins overdreven.

Zo makkelijk ging het in de eerste helft overigens nog niet. Met een heerlijke uithaal zette Rutger Scharenborg Bon Boys weliswaar al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar ondanks het overwicht en de betere kansen was de absolute topvorm er in die fase nog niet. Het duel verveelde zeker niet, maar het leek wel of er net iets te veel spanning op beide ploegen zat.

Weinig grote kansen
Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers via een strafschop op gelijke hoogte en die tegenvaller deed toch wat met de gastheren. Niet dat Germanicus hele grote kansen kreeg uit de omschakeling, maar af en toe werden wel wat speldenprikken uitgedeeld.

Dat voetbal een sport is van momenten werd vlak voor de pauze nog eens bewezen toen Stefan Overbeeke uit een hoekschop de 2-1 binnentikte.

Het werd nog mooier, want op slag van rust vergrootte Tom Wijlens de marge tot twee. Hij scoorde na goed voorbereidend werk van Jeffrey Zijlstra, die na zijn voetbreuk voor het eerst dit seizoen in de basis stond. Met die twee treffers in korte tijd had Bon Boys een mokerslag uitgedeeld. Vanaf de eerste minuut trapte de ploeg het gaspedaal vol in. Bon Boys was beter, feller en won alle tweede ballen. Het pakte Germanicus bij de kladden en liet niet meer los. Bon Boys joeg de concurrent zonder bal van alle kanten op en aan de bal rolde de ene na de andere combinatie richting het Drentse doel.

Juiste instelling
Het was ook niet voor niets dat Matthijs maandag in de krant de drive in het elftal roemde. Wie doordeweeks wel eens een training bezoekt, die kan alleen maar beamen dat er een geweldige intensiteit in deze selectie zit. Pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, stoppen de duracell-batterijen er mee.

Na de overweldigende start in de tweede helft konden meer treffers niet uitblijven. Het was Milan Bultman die vanaf de strafschopstip de 4-1 binnenschoot, waarna misschien wel de mooiste treffer van de middag volgde. Het was een goal waarin alles zat. Na een snelle balverovering, vond Dani Bultman Jeffrey Zijlstra en die legde de bal klaar op Tom Wijlens, die meteen afdrukte. Het was alweer de zevende treffer van het seizoen van de middenvelder.

Hoge uitslag
Het slotakkoord kwam van de voet van kilometervreter Eli van Paridon, die het jaar van zijn doorbrak bekroonde met het laatste doelpunt van 2023. Zo kreeg de topper een onverwacht hoge uitslag, maar daarom niet minder verdiend. Na de 4-0 bij Twedo, de 10-0 tegen Zuidwolde, was dit opnieuw een score die voor opzien baarde. En nu gebeurde het ook nog eens tegen een directe concurrent.

Door de zege gaat Bon Boys ongeslagen de winterstop in en dat is een prestatie om trots op te zijn. In het elftal waarmee Bon Boys zondag begon, stonden ook nog eens drie spelers die nog in de onder 19 mogen uitkomen. Ook dat is goed om te zien. Presteren en opleiden gaan hand-in-hand in de Veldmaat. In januari volgen eerst de laatste twee wedstrijden voor de eerste periodetitel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer