BZSV lijdt opnieuw nederlaag na slappe start

BZSV de Blauwwitters is zaterdag tegen een nieuwe zeperd aangelopen op bezoek bij Sportclub Enschede. Dit heeft de Bornse ploeg vooral aan zichzelf te wijten. Door de slappe start keek het bij rust al tegen een ruime achterstand aan en kwam het tegenoffensief in de tweede veel te laat.

De uitwedstrijd tegen Sportclub Enschede was op voorhand al een belangrijke wedstrijd. Bij een zege zouden de Blauwwitters het gat met Sportclub namelijk vergroten naar zes punten. Daarmee zou het de positie in de middenmoot aanzienlijk verstevigen.

Grote belangen
Dat de belangen groot waren was niet terug te zien in hoe de Blauwwitters de wedstrijd aanvingen. BZSV begon veel te slap en na twintig minuten keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Tweemaal over werd Sportclub aanvaller Nick van Nierop diep gestuurd, middels een lange bal van achteruit. Waar van Wierop wel scherp was gold dit niet voor de Bornse defensie. Beide malen werd de diepe bal verkeerd ingeschat. Zodoende kon van Nierop twee keer scoren vanuit de één tegen één situatie met doelman Tom Markvoort.

BZSV kreeg de eerste helft geen grip op Sportclub dat na een halfuur zelfs op 3-0 kwam. Een prachtige dropkick van opnieuw van Nierop plofte in de lange hoek, de aanvaller completeerde hiermee zijn hattrick en leek de wedstrijd al vroeg te beslissen. BZSV stelde er bar weinig tegenover en moest vijf minuten voor de rust zelfs de 4-0 incasseren. Een vrije bal op randje zestien werd prachtig in de kruising geschoten door Leroy de Graaf.

Terug knokken 
BZSV leek een verloren wedstrijd te spelen, maar legde in de tweede helft een totaal ander spelbeeld aan de dag dan in de eerste helft. Na een scrimmage was het Leroy Winters die al na 5 minuten de 4-1 binnen werkte. BZSV was veel feller en zette Sportclub onder druk. Na een uur spelen tekende Emiel Konink voor de 4-2 door de bal knap raak te koppen. Bij Sportclub waren er veel protesten omdat er hands zou zijn gemaakt, maar de scheidsrechter wou daar niets van weten.

Genadeklap
BZSV ging er steeds meer in geloven. Een kwartier voor tijd kwamen de Bornenaren helemaal terug in de wedstrijd. Luc Scheper produceerde een houdbaar schot, maar de Enschedese doelman liet de bal onder zich door glippen. Door de 4-3 was de spanning weer helemaal terug. BZSV leek vervolgens door te drukken. Het had al een paar mogelijkheden op de gelijkmaker gemist, maar deze hing wel degelijk in de lucht. Echter was het Sportclub met het laatste woord. Na een uitbraak van Sportclub vloerde doelman Tom Markvoort zijn tegenstander. Daarop werd er terecht een strafschop toegewezen. Tobias Paize stuurde Markvoort de verkeerde hoek in en besliste de eindstand op 5-3.

Na de winterstop treedt BZSV de Blauwwitters op 20 januari aan tegen SVV, in Enschede. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer