Den Ham sluit 1e seizoenshelft goed af

In Nijverdal was de RKSV De Zweef de gastheer voor de wedstrijd tegen Den Ham. De weergoden waren deze middag de voetbalsport niet goed gezind. Het plensde de gehele wedstrijd, waardoor het kunstgrasveld af en toe veranderde in een glijbaan. Uitstekend om een tackle in te zetten en dat gebeurde regelmatig. Opvallend daarbij was dat scheidsrechter Kaya de wedstrijd prima aanvoelde en door liet spelen waar het kon.

Reeds na 13 minuten kwam Den Ham op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Michiel Schurink, vanaf de linker kant werd hoog voor het doel gebracht. Doelman Boonschate werd compleet verrast en liet de bal door de kletsnatte handschoenen glippen, waardoor de Hammer voorsprong een feit was. Groots was het allemaal niet van Hammer zijde . Het was ook absoluut geen weer om te voetballen. Een aantal toeschouwers, acteurs op het Hammer Historisch Schouwspel deze middag, werd node gemist. Kansjes de eerste helft waren er voor Thomas Remmink die een te zacht schot afleverde en Kevin Ruiterkamp, die zijn inzet over zag gaan.

Na de pauze begin Den Ham redelijk aan de wedstrijd. In de 57e minuut een mooie pass van Herjan Jurjens op het hoofd van Ruben Kelder die meer had verdiend.

Verdiende gelijkmaker
De Zweef kreeg het betere van het spel. Op het middenveld van Den Ham was het Malke Gecer die voorop ging in de strijd tegen zijn oude club. In de 62e minuut kwam daar toch de verdiende gelijkmaker voor De Zweef. Nadat de Hammer verdediging er in leek te slagen een spervuur van aanvallen af te wenden was het toch De Zweef die uit een scrimmage wist te scoren.

Schommelingen
Bij Den Ham werd volop gewisseld en het kon deze middag echt alle kanten op. Beter veldspel van De Zweef met een paar keer een uitstekende redding van doelman Jeffrey Ekkel. Den Ham wist via enkele snelle uitbraken toch gevaar te stichten. In de 89e minuut was daar ineens de Hammer voorsprong. Jurgen Jaspers zette via Daan Timmerman een mooie één twee op die door Jaspers fraai werd binnen geschoten. Daarna gingen de koppies bij De Zweef naar beneden. Een gevoel dat Den Ham nog prima kent uit vorig seizoen. Na een eerste seizoenshelft, met beter spel dan de tegenstander, jezelf op de ranglijst stijf onderaan terug vinden is geen prettige gewaarwording. Geen Hammenaar die daar echter om maalde. Door deze overwinning gaat Den Ham , met een tevreden gevoel richting de feestdagen en de tweede seizoenshelft die op 20 januari 2024 begint.