DOS’37 neemt punt mee uit Enschede

Afgelopen zaterdag moest DOS’37 het opnemen tegen Sparta E. op het sportpark Schreurserve. Onder natte en koude omstandigheden was dit alweer de 64ste ontmoeting tussen beide ploegen. In een wedstrijd met weinig kansen in met name de eerste helft, werd er uiteindelijk 1-1 gelijk gespeeld en dit was gezien de wedstrijd een terechte uitslag deze middag in Enschede.

Eerste helft was weinig gevaar van beide ploegen
DOS´37 kon weer beschikken over haar spits Ronald te Morsche en ook Hidde Boers begon in de basis. DOS´37 had in de eerste helft veel balbezit en mocht van Sparta het spel maken, tot net over de middenlijn. Van daaruit ging Sparta wat meer druk zetten op de spelers van DOS´37. De thuisploeg was vaak dichtbij een doelpoging op het DOS-doel. Een vrije trap van Sparta werd over het doel geschoten in minuut 22. Vervolgens was er een schot van Danny Reinders, waarbij de bal naast het doel van Patrick Nitert ging. De eerste goede mogelijkheid van DOS´37 was een vrije trap die recht op de keeper afging. DOS´37 kwam bijna op een 0-1 voorsprong door Ronald te Morsche, maar zijn poging werd gestopt door de Sparta-keeper. Op slag van rust had Sparta de mogelijkheid om alsnog op voorsprong te komen door een mooie actie van Lars Bult, die de bal voorzette op Jorn Jonge Poerink. Maar laatstgenoemde gleed net niet goed genoeg op het gladde veld om de bal erin te schuiven bij de eerste paal. Er werd dan ook gerust met een 0-0 tussenstand op Schreurserve.

Ronald te Morsche bracht DOS’37 op voorsprong
In de eerste helft was Sparta wat beter, maar de tweede helft begon DOS’37 sterk, maar tot echte kansen kwam het niet. In minuut 57 een behoorlijke charge van Mats Holtkamp op Ronald te Morsche wat met geel werd bestraft. In minuut 61 kwam DOS’37 goed weg, door een nuttig duwtje te geven, om een scoringskans te voorkomen van Jorn Jonge Poerink. Deze ontving de bal in de kluts en schoot hierdoor naast. DOS’37 kreeg twee mogelijkheden in twee minuten tijd en de laatste aanval werd afgerond door de aanvoerder van DOS’37, Ronald te Morsche. Hij ontving de bal in het zestien meter gebied van Sparta en schoot de bal bekeken tussen de benen van de keeper door in het doel. Zo kwam DOS’37 in Enschede op voorsprong in de 65e minuut, 0-1.

Sparta weer op gelijke hoogte
Beide ploegen gingen wisselen, om middels frisse krachten de wedstrijd naar de hand te zetten. Ze waren in deze fase aan elkaar gewaagd na het doelpunt van DOS’37. Tien minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker voor Sparta, door een doelpunt van Gabriel Genc, 1-1. Dit werd tevens de einduitslag in deze 64ste ontmoeting van beide ploegen. DOS’37 neemt een punt mee uit Enschede. Het was niet een al te beste wedstrijd van de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman, maar een punt uit bij Sparta mee snoepen, is niet verkeerd.

Volgende week inhalen in Hulsen
Volgende week zaterdag is de inhaalwedstrijd tegen Hulzense Boys. Door een knieblessure van Senna Niezink werd de wedstrijd enkele weken geleden gestaakt. Zaterdag a.s. mogen beide teams deze wedstrijd uitspelen met een 0-0 tussenstand, met 23 gespeelde minuten op de klok. De wedstrijd zal zaterdag 16 december om 14:30 uur op Sportpark Smidserve in Hulsen plaatsvinden.