DOS’37 sluit 2023 af met nederlaag in Hulsen

Hulsen – Door een blessure van Senna Niezink in de vorige ontmoeting moest DOS’37 de resterende 67 minuten inhalen tegen Hulzense Boys. Deze ging uiteindelijk verloren met 1-0 en zo sluit DOS’37 het jaar 2023 af met een nederlaag en kunnen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman zich gaan voorbereiden op 2024.

Na de 0-0 in minuut 23 werd er met een vrije trap begonnen aan het restant van deze wedstrijd. Een beetje vreemd om zo te beginnen, maar hier waren we ook gestopt de vorige keer. Hulzense Boys ging op zoek naar de 1-0 en al na zeven minuten spelen werd een cornerbal in het doel verwerkt en zo kwam de thuisploeg op 1-0. Waarschijnlijk was het een rechtstreeks doelpunt vanuit de corner, de Hulsenaren stonden in ieder geval voor in deze wedstrijd.

Direct na het doelpunt scoorde verdediger Jordi Brinkman bijna de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging via de buitenkant van de paal naast. DOS probeerde het wel na het doelpunt van Hulzense Boys, maar konden geen doelpunt maken in de eerste helft van deze wedstrijd. Een vrije trap van Sander Thomas werd in de benedenhoek geplaatst, maar de keeper van Hulzense Boys stond op de goede plek. En zo gingen we na 22 minuten spelen rusten in Hulsen.

DOS’37 ging op zoek naar een doelpunt en zoals de laatste tijd heeft het moeite met scoren. Zo ook in de 51e en 52e minuut waren er weer kansjes voor DOS’37. Maar beide schoten van Senna Silva van der Veen belandde in de handen van de keeper van Hulsen. Hulzense Boys trok zich steeds meer terug, doordat DOS’37 steeds meer aandrong, maar tot echte gevaarlijke kansen kwam het niet.

En zo sluiten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het jaar af met een minimale nederlaag. Na de winterstop is het wel belangrijk dat ze voor de punten gaan, om in de eerste klasse te blijven. De eerstvolgende wedstrijd is wederom een uitwedstrijd tegen Stevo in Geesteren.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: Hulzense Boys – DOS’37 1-0 (1-0)

Doelpunt: (29’) 1-0 Jordy Wolfkamp

Scheidsrechters: Nicholas Henon uit Wageningen, Ilker Güzel uit Hengelo, Maarten ten Broek uit Arnhem

Gele kaarten: Frank Gerritsen Mulkes, Aron Pouls (beiden Hulzense Boys), Mark van Pijkeren, Job Derksen, Jordi Brinkman (allen DOS’37)

Rode kaarten: geen

Aantal toeschouwers: 300

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Jordi Brinkman, Job Derksen, Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche ©, Mark van Pijkeren (70’ Hidde Boers), Wout Kikkert (85’ Martijn Olde Olthof), Sander Thomas, Shakki Mohamed, Mario Francismouth (84’ Olaf de Lange)

Totaal aantal doelpunten = 243

Totaal aantal doelpunten (thuis) = 128 (53%)

Totaal aantal doelpunten (uit) = 115 (47%)

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd = 3,68

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd (thuis) = 1,94 (53%)

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd (uit) = 1,74 (47%)

Grootste overwinning (thuis) = WHC – Hulzense Boys (7 – 0)

Grootste overwinning (uit) = RKZVC – SVZW (0 – 8)

Meest doelpuntrijke wedstrijd = Hulzense Boys – Dalfsen (7 – 2) / Hulzense Boys – Stevo (6 – 3)