DTC houdt lang zicht op resultaat, maar verliest toch van koploper MVV

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink (Mick Fox), Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Niels Wessels; Wessel Weusthof (David Westerhof), Sam Tebbe en Nick Huusken (Lars Arens).

HARBRINKHOEK – In een ijskoud Harbrinkhoek ging DTC ’07 op bezoek bij MVV’29. De thuisploeg wist de eerste periodetitel al binnen te halen en staat ook bovenaan de ranglijst. DTC vindt zichzelf helemaal onder aan de ranglijst en dus beloofde het op voorhand een lastige wedstrijd te gaan worden.

De start van DTC was niet goed, want de eerste aanval van MVV was direct raak. Met een splijtende steekpass werd een speler vrij voor doelman Jordi Visschedijk gezet en het schot rolde door de benen van Visschedijk het doel in, 1-0. De thuisploeg bleef na de openingstreffer de druk erop houden. Een hard schot werd fraai door Visschedijk uit de kruising getikt.

Na tien minuten kwam DTC wat beter in de wedstrijd en wist het zelfs de gelijkmaker te maken. Mark Hesselink onderschepte een bal op het middenveld en stuurde direct Sam Tebbe de diepte in. Tebbe wist natuurlijk wel raad met deze kans en schoot de bal laag tegen de touwen, 1-1.

Beide ploegen waren vervolgens wat meer aan elkaar gewaagd. DTC zakte vooral in en liet MVV komen. MVV speelde geduldig de bal rond op zoek naar een opening. Zo af en toe vond het die, maar dan bleek Visschedijk een sta in de weg. Ook de counters van MVV zorgden voor veel dreiging. Na ruim een halfuur lag het helemaal open bij DTC, maar een speler van MVV ging voor eigen succes waar afspelen een betere optie leek.

DTC kreeg voor rust ook nog een mogelijkheid om een doelpunt te maken. Niels Wessels werd vrijgespeeld en kreeg een vrije schietkans. Het schot miste snelheid en de doelman van de thuisploeg kon het redelijk eenvoudig te hoekschop verwerken. Daarna werd aan beide kanten  een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. De laatste kans van de eerste helft was nog weer voor MVV. Een misser van Pim Scholte Lubberink werd bijna afgestraft door MVV, maar Wout Groeneveld wist met een ultieme sliding het schot te blokken. Ruststand 1-1.

In de tweede helft hoopte MVV de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. De ploeg kwam sterk uit de kleedkamer en werd in korte tijd twee keer gevaarlijk, maar zonder succes. Daarna ging de druk alweer wat liggen en het was wel duidelijk dat de koploper deze wedstrijd niet gemakkelijk ging winnen.

Na ruim zeventig minuten leek die opdracht nog een stukje moeilijker te worden, toen een speler van de thuisploeg zijn tweede gele kaart kreeg en MVV dus met tien man verder moest. DTC veranderde niet veel aan het strijdplan en hoopte in de slotfase nog de winnende treffer te maken. Het doelpunt viel toch aan de kant van MVV. Vijf minuten na de rode kaart krulde de spits van MVV de bal schitterend in de verre hoek, 2-1.

DTC probeerde met een laatste wissel en verdediger Wout Groeneveld als spits in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren. De thuisploeg wist met diverse slimmigheidjes het spel echter regelmatig te ontregelen. De drie minuten extra tijd die de scheidsrechter bijtrok bleken niet voldoende om nog een gelijkmaker te maken.

Zo verloor DTC voor de zesde keer dit seizoen een wedstrijd. Het hield lang zicht op een resultaat, maar staat uiteindelijk met lege handen. Middenvelder Mark Hesselink leidde de gelijkmaker in en speelde daarnaast een uitstekende wedstrijd. Hij werd ‘Man of the Match’. Volgende week wacht DTC weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark Tilligte is Lemelerveld de tegenstander. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer