DVGT Speelronde 10: Eerste tik uitgedeeld in strijd om koppositie

De reguliere competitie van de DVGT is bijna halverwege en afgelopen speelronde was het eindelijk zover, de nummers 1 en 2 kwamen tegen elkaar in actie in Tubbergen. Daarnaast zouden ook de nummers 3 t/m 6 in actie komen. Helaas werd Royaldarts 4 tegen De Mors uitgesteld. MarCant Darts 3 was vrij deze speelronde.

Strijd om de koppositie
Vanaf de start van het seizoen 2023/24 hebben er maar twee teams bovenaan gestaan, MarCant Darts 2 en Dartclub Groot’n. Laatstgenoemde had voorafgaand aan speelronde 10, mede door een uitgestelde wedstrijd van MarCant Darts 2 in speelronde 5, het recht om zich koploper te noemen. Hoe dan ook, beide teams waren gebrand om deze 10e speelronde van elkaar te winnen. MarCant Darts 2 schoot het beste uit de startblokken. Via ruim gewonnen singles van Mike Lansink (na 9 singles nog steeds op een 100% winstpercentage) en Justin Oldenbroek nam de thuisploeg snel een 2-0 voorsprong. Mike Lansink wist in zijn laatste leg ook nog een keurige 14-darter te noteren. Nadat Mark Roesthuis (1x 180) wat had teruggedaan namens Dartclub Groot’n, trok Bart Flinkers in een spannende partij tegen Randy Klomp de stand weer gelijk: 2-2. Beide spelers kregen kansen om de winst te pakken, maar uiteindelijk was Bart Flinkers toch net iets koelbloediger in de afronding.

De verwachting was dat de rest van de avond eveneens zeer spannende partijen zou opleveren, maar niets bleek minder waar. Nadat de koppels Mark Roesthuis/Peter Geerds en Bart Flinkers (100-finish)/Wouter Ophuis beiden hun eerste koppelwedstrijd ruim hadden gewonnen en de stand op 2-4 voor Dartclub Groot’n hadden gebracht, leek het geloof een beetje weg te zakken bij MarCant Darts 2. Het niveau werd minder en de fut leek eruit aan de kant van de thuisploeg. Dartclub Groot’n liep dan ook weg naar een ruime 2-7 overwinning. Toch een prettige opsteker voor de Weerseloërs, die nu, met één wedstrijd meer gespeeld dan MarCant Darts 2, het gat tot hun concurrent vergroten naar 8 punten. Dit heeft het mede te danken aan Bart Flinkers, die na 25 single- en koppelwedstrijden nog steeds op een 100% score staat. Overigens zijn er voor MarCant Darts 2 nog weinig echte zorgen. Zij staan, met nog een wedstrijd te goed, nog steeds op een ruime voorsprong ten opzichte van de achtervolgers. Daarnaast krijgen zij op 18 december alweer de kans zich te revancheren. Dan staan beide teams opnieuw tegenover elkaar, in de kwartfinale van de beker.

Meer spanning op baan ernaast
Op de baan naast bovengenoemde wedstrijd, kwam één van de achtervolgers in actie. Nummer 3 De Kroeg moest namelijk op bezoek bij hekkensluiter MarCant Darts 1. Toch bleek deze wedstrijd een stuk meer spanning met zich mee te brengen. Beide teams namen om en om de voorsprong in de wedstrijd. Tijdens de singles won onder andere Leon Oude Rengerink zijn eerste single van de competitie. Ondanks 180’ers van Ben Lesscher, Michel Wagemans en William Leemhuis aan de kant van De Kroeg, leek het tijdens de koppels toch de kant op te vallen van MarCant Darts 1. Ware het niet dat het koppel Ben Lesscher/Michel Wagemans met 2 gewonnen koppelwedstrijden de “Kroegenaren” wist te behoeden van een nederlaag: 4-4. Voor de negende keer deze competitie moest de bierronde een winnaar gaan opleveren. Uiteindelijk viel deze de kant op van De Kroeg, waardoor zij de 5 punten mee mogen nemen naar hun thuishaven. Al worden zij door andere resultaten deze speelronde (die hieronder te lezen zijn) wel ingehaald door Koapman en Morshuis, waardoor zij zakken naar een 5e plek. Ondanks het verlies, zijn de 4 punten voor MarCant Darts 1 zeer welkom. Zij zien het gat tot nummer 10 Dartclub Groot’n 2 slinken tot 2 punten.

Koapman komt op stoom
Zoals genoemd, één van de ploegen die De Kroeg voorbij is gegaan, is Koapman. Na het moeizame en wisselvallige begin van de competitie, beginnen de Tilligtenaren nu langzaam op stoom te komen. Deze maandagavond werd er gegooid tegen de mannen van Bays 1, dat al een paar lastige weken achter de rug heeft na wedstrijden tegen Dartclub Groot’n en MarCant Darts 2. Ook vanavond bleek het weer een lastige opgave te gaan worden. Al vrij snel in de wedstrijd liep Koapman weg bij Bays 1; in de singles gingen alle partijen richting de kant van de thuisploeg. Uiteindelijk was het pas in de 3e koppelwedstrijd dat Bays 1 zijn eerste punt wist binnen te slepen via het koppel Frank & Ties Lenferink. Daar bleef het helaas voor hun ook bij. Koapman begint daarentegen de smaak te pakken te krijgen en pakt, met deze 8-1 overwinning, 17 punten in 8 dagen tijd. Daarnaast gooide Michael Visschedijk ook nog eens zijn 2e 180’er van het seizoen. De thuisploeg ziet zichzelf dan ook met sprongen stijgen op de ranglijst en staat nu opeens 3e. Dat terwijl het team 3 weken geleden nog op de 8e plek stond. Wellicht geeft dit de spelers van Bays 1 enige hoop dat er veel kan veranderen binnen een zeer korte tijd. Voor nu blijven de Reutummers in ieder geval op de 9e plek staan.

Volle buit voor Morshuis
Eén achtervolger is nog niet genoemd in dit verslag en dat is de ploeg die het langst deze competitie op plek 3 stond, namelijk Morshuis. Zij ging op bezoek in Weerselo, bij Dartclub Groot’n 2, die vorige week al een behoorlijke opdoffer hadden gekregen (9-0 verlies tegen Koapman). Hopelijk voor de Weerseloërs gingen de 4 namen van vanavond het iets beter te doen. Tijdens de singles was daar in ieder geval nog weinig van te zien. Ondanks dat ze bij Dartclub Groot’n 2 het gevoel hadden wel behoorlijk mee te kunnen scoren (zo werd achteraf verteld), was het Morshuis dat simpelweg scherper was op de dubbels. Ook aanstormend talent en debutant Luka Evelo kon hier helaas geen verandering in brengen. Net als Koapman vorige week, wist Morshuis de volle buit te pakken tegen de darters van Dartclub Groot’n 2. Dat betekent helaas ook dat voor Jordy Snijders zijn ongeslagen singlereeks na 8 wedstrijden ten einde komt. Deze blijft voor Tim Ambergen en Marco Stege nog wel, in ieder geval voorlopig, op 100% staan. Al heeft laatstgenoemde tot nu toe ook nog maar 2 singlewedstrijden gegooid. Morshuis springt met deze 9 punten weer terug naar de top 4 van de ranglijst, waar de nummers 3 t/m 6 ook na vanavond weer zeer dicht bij elkaar blijven staan. Dartclub Groot’n 2 daalt een plekje, naar plek 10, omdat Bays 1 wel een punt wist te pakken tegen Koapman.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer