Fotograaf: Gert Jan Boon

Eerste winstpartij voor NKC ’51 na moeizame eerste helft seizoen

Voor NKC ‘51 stond afgelopen zaterdag de belangrijke ontmoeting met Nic. uit Groningen op het programma in Nijverdal. De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023. Beide ploegen zijn elkaar in de afgelopen seizoenen veelvuldig tegengekomen en weet wat men van elkaar kan verwachten. NKC ‘51 en Nic. bezetten gezamenlijke de laatste plaats en wisten uit de voorgaande vijf wedstrijden maar één punt te behalen. Waar NKC ‘51 in eerdere duels meer verdiende, trok het tot nu toe altijd aan het kortste eind. Zaak dus voor de Nijverdallers om de eerste overwinning in de Hoofdklasse te behalen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Kleinhuis en dhr. Kloosterman.

Dat in deze wedstrijd de belangen groot waren, leek alleen af te zien aan het spel van NKC ‘51. NKC ‘51 speelde scherp en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Nic. deed wat terug bij 2-1, waarna NKC ‘51 aantekende voor de 3-1. NKC ‘51 was de bovenliggende partij, maar kon dit nog niet uitdrukken in de score. Nic. haakte weer aan bij 3-3 waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was. Vanaf dat moment kreeg NKC ‘51 de tegenstander beter onder controle. De score werd door NKC ‘51 en Nic. afgewisseld tot 5-4 waarna NKC ‘51 bij 7-4 voor het eerst een marge van drie had opgebouwd. Tot aan 8-6 bleef Nic. nog in het spoor van NKC ‘51, maar de thuisploeg scoorde drie maal op rij waardoor er een belangrijk gat werd geslagen, 11-6. Tot aan de rust bleef NKC ‘51 geconcentreerd spelen met veel discipline en werklust en leek te gaan rusten met een comfortabele 15-7 voorsprong, maar Nic. kwam ietwat terug tot 15-9 met twee snelle doelpunten op rij. Ruststand 15-9.

Afstandsschoten
De eerste aanval in de tweede helft werd door de gasten uit Groningen direct gepromoveerd tot doelpunt, NKC ‘51 had echter direct haar antwoord klaar. Zo verliep gestaag de tweede helft, NKC ‘51 bleef scherp spelen zonder de score verder uit te breiden. Nic. bleef stoïcijns doorspelen zonder enig zicht te hebben op een goed resultaat. Via 17-11 en 18-12 stond er halverwege de tweede helft een stand van 21-13 op het scorebord. Nic. liet af en toe zien om over een goed afstandsschot te beschikken en kwam dichterbij op 21-16 met drie rake afstandsschoten.

Geen hoop
NKC ‘51 drukte bij de gasten de hoop een goede afloop direct de grond in door gepast te antwoorden moet vier snelle doelpunten, 25-16. Zo speelden beide teams een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd voor de aanwezige supporters, waarbij alle acht basisspelers van NKC ‘51 op het scoreformulier kwamen. NKC ‘51 wist zelfs een gat te slaan van dubbele cijfers bij 29-19. De Nijverdallers lieten vervolgens de touwtjes wat vieren waardoor de grote voorsprong weer wat werd verkeind, 31-24. Het slotakkoord was voor NKC ‘51 dat de eindstand bepaalde op 32-24 en daarmee de eerste winstpartij wist te bezegelen.

Na de feestdagen wordt de competitie hervat op 13 januari, NKC ‘51 speelt dan in Putten tegen De Meeuwen. Aanvang 20:00 uur.