HSC maatje te groot voor BZSV

BZSV de Blauwwitters heeft afgelopen zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper HSC ’21. De formatie uit Borne wist de eerste helft goed stand te houden, maar moest de tweede helft toch echt haar meerdere erkennen in de Haaksbergenaren.

BZSV mistte al een aantal spelers door schorsingen en blessures. Hier kwam ook centrale verdediger Emiel Konink nog bij, die in de warming up geblesseerd uitviel. Jelle Hoekstra was zijn vervanger. Joey Snijders maakte daarentegen wel weer zijn rentree in de basis, na lange tijd aan de kant te hebben gestaan met een blessure. BZSV begon zoals verwacht afwachtend en liet de bal aan HSC. HSC, dat nog ongeslagen is in de competitie en alleen punten morste tegen SV Almelo, kreeg wel wat kansjes, maar de voorhoede had het vizier niet op scherp staan. De meeste schoten gingen over of naast. De schoten die wel op doel gingen werden goed gered door doelman Tom Markvoort. Na een halfuur spelen moest Jelle Hoekstra het veld alweer verlaten, nadat hij een harde tik in zijn gezicht kreeg.

BZSV had de zaken verdedigend goed op orde, maar kwam kort na de noodgedwongen wissel toch op achterstand. Door een goede loopactie werd een gat getrokken in de Bornse defensie. Die ruimte werd goed benut door Martijn Richters, die in de één tegen één situatie doelman Markvoort kansloos liet. De Blauwwitters gokten op de counter en kwamen er sporadisch gevaarlijk uit. Schoten van Luc Scheper en Joey Snijders mistte echter het doel. Zo gingen beide ploegen aan de thee, met een minimale voorsprong voor HSC. Op basis van het vertoonde spel vroeg een deel van de toeschouwers vroeg zich dan ook hardop af hoe het kon dat de Haaksbergenaren koploper kon zijn van de competitie.

In de tweede helft kwam vrijwel direct het antwoord op die vraag. Er was een totaal ander HSC zichtbaar. De ploeg was veel scherper en bewegelijker, waardoor BZSV verdedigend alle zeilen moest bijzetten. Het mocht niet baten want de 0-2 was al snel een feit. Het was Martijn Richters die de goal op zijn naam zette, met een lage schuiver. HSC zette door en gaf BZSV geen kans meer om in de wedstrijd te komen. Iets later was het weer een aanval door het midden die voor een doelpunt zorgde. Via een fraaie aanval was het Lucas van Beek die de voorsprong uitbreidde naar 0-3.

Na in de eerste helft twee potentiële strafschoppen niet toegekend te krijgen bleek drie keer scheepsrecht te zijn. HSC kreeg na een uur spelen een terechte strafschop toegekend. Het was Martijn Richters die zijn hattrick compleet maakte, door de strafschop achter Markvoort te schieten. Het verzet van BZSV was hiermee wel gebroken. HSC zakte ook wat meer in, wetende dat de buit binnen was. Desondanks wist het, via Thomas ter Braack en Cas Menzing, nog twee goals te maken na goed combinatiespel. Zo won HSC verdiend, na negentig koude minuten op Sportpark ‘t Wooldrik.

Zaterdag 9 december gaat BZSV de Blauwwitters op bezoek bij Sportclub Enschede. Een belangrijke wedstrijd voor de Blauwwitters. Sportclub staat slechts drie punten onder BZSV. De wedstrijd op Sportcampus Diekman begint om 15:00 uur.