Jolly Jumpers U21 wint thuis van Cady’37

Vandaag stond de laatste wedstrijd van 2023 op de planning. Jolly jumpers speelde tegen Cady’73 uit Capelle aan de IJssel.
Jolly Jumpers begon het eerste kwart moeizaam. Bij een 4-0 achterstand schoot Marit Mulder 2 vrije worpen raak. Binnen een minuut scoorde Annefleur-Meijers een lay-up waardoor Jolly Jumpers weer op gelijk hoogte kwam. Gedurende het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Dit zorgde voor een 11-12 achterstand voor Jolly Jumpers aan het einde van het eerste kwart.

Voorsprong
In het begin van de tweede kwart zat Jolly Jumpers beter in de wedstrijd waardoor ze op een voorsprong kwamen. Na 4 minuten stond het 23-15 voor Jolly Jumpers, maar Cady’73 maakte ook weer een paar scores waardoor de stand toch weer dichter bij elkaar kwam. Jade Brughuis en Zoë Lesscher maakte samen nog 7 punten. Het tweede kwart eindige daardoor met 32-25 voor Jolly Jumpers.

Het derde kwart begon Cady’73 een zone verdediging te spelen. Jolly Jumpers liet zich daardoor niet tegenhouden en Karlijn Frons en Jade Brughuis schoten er 3 mooie driepunters in. Dit zorgde voor een grote voorsprong van 16 punten. Cady’73 nam hierna een time-out en besloot te stoppen met de zone verdediging. Cady maakte nog een paar lay-ups waardoor de voorsprong van Jolly Jumpers minder werd, maar ze kwamen toch weer terug met een paar vrije worpen en lay-ups. Het derde kwart eindigde met een stand van 57-41 voor Jolly Jumpers.
Afmaker
Het laatste kwart kwam Jolly Jumpers al helemaal goed in de wedstrijd en scoorde ze uit veel fast breaks. Ook schoot Jade Brughuis er een driepunter in wat leidde tot een voorsprong van 29 punten voor Jolly Jumpers. Cady’73 gaf niet op en legde er nog een paar lay-ups in waardoor ze 10 punten inliepen. Jolly Jumpers was niet fel genoeg in de verdediging en nam daarom een time-out. Dit was met succes en de wedstrijd eindigde met 81-57. Het was niet een hele spectaculaire wedstrijd maar Jolly Jumpers heeft de punten gepakt die ze nodig hadden.