Jolly Jumpers wint overtuigend van Leiden

Afgelopen zaterdag avond stond de wedstrijd tegen Leiden op het programma. Met stiekem de uitwedstrijd nog in het hoofd wisten de dames dat ze aan de bak moesten en het zeker niet cadeau krijgen.
De roodhemden beginnen gelijk goed met 2 scores achter elkaar aan de wedstrijd. Gevolgd door een aantal scores aan de kant van Leiden waardoor de eerste paar minuten gelijk op gaan. Maar dan weten de dames elkaar te vinden, wat resulteert in fantastisch teamspel en mooie scores. Eindstand kwart 1: 23-11.
Stevige defensie
Een mooie voorsprong zo aan het begin van de wedstrijd, maar dat betekent natuurlijk nog niets, dat weten de dames uit Tubbergen ook. De defense zit muur en muur vast waardoor Leiden alleen tot moeilijke schotpogingen komt, de omschakeling van de Tubbergse formatie is dan goed waardoor ze door blijven gaan met wat ze deden, scoren. Birte, die een geweldige wedstrijd speelde, sluit het kwart af met 2 rake vrije worpen.
Beide teams zoeken de kleedkamers op bij een stand van 40-19 in het voordeel van de Jumpers. Een ruime voorsprong staat op het scorebord, maar de dames uit Tubbergen moeten doorzetten, doorvechten en de stand verder uitbreiden.
Gelijk op
Waar normaal het derde kwart nog wel eens lastig is voor de dames uit Tubbergen, was dat nu wel even anders. Allereerst gaat Anke mooi naar de basket en wordt vervolgens foutief afgestopt. Vervolgens staat de defense weer goed en grijpt de coach van Leiden gelijk naar een time-out. 1 minuut later moet hij weer aan de noodrem trekken en neemt hij de volgende time-out al, een verdienste voor de Jumpers. Vervolgens worden de dames uit Leiden iets scherper waardoor dit kwart verder ook redelijk gelijk op gaat, eindstand kwart 3: 59-34.
Groot verschil
Dan gaan de laatste 10 minuten van het jaar in Sportcentrum de Vlaskoel in. Deze wordt gestart met een mooie aanval aan de kant van de Jumpers, afgemaakt met een goede jumper van Emma. Gevolgd door een aantal mooie pick-and-rolls waar de dames elkaar super makkelijk in vonden deze wedstrijd. De wedstrijd is wel in het slot gegooid en de dames weten dat de punten in Tubbergen blijven. Met een laatste fantastische post move van Emma Schumer waar een and-one uitkomt wordt de wedstrijd heerlijk afgesloten. De wedstrijd eindigt in een stand van 80-45 in het voordeel van de roodhemden.

Volgende week vrijdag staat de halve finale van de winter final voor op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Weert om 18:30 tegen TopKip Lions.