Jolly Jumpers wint thuis van Binnenland en pakt hiermee de derde plek in de competitie!

De Jolly Jumpers Dames 1 speelden zaterdag weer een thuiswedstrijd. De jumpers begonnen scherp aan de wedstrijd. Vooral onze nummer 10 Jasmijn gooide aan het begin van de wedstrijd een aantal sterke ballen onder het bord erin. Na 4,5 minuut stond het 12-6 en hebben de Jumpers strijdlust laten zien.

Met een stand van 21-14 begonnen we vol goede energie aan kwart twee. De Jumpers hebben de hele week getraind op fastbreaks en transition. Dit was zeer zeker terug te zien in ons spel de eerste helft. De roodhemden werden wat slordig in de verdediging en dus gingen we de rust in met een voorsprong van 6 punten (35-29).

Goede tweede helft
Uit ervaring weten de dames 1 speelster dat wedstrijden tegen Binnenland niet in de eerste helft gewonnen worden. De jumpers wisten dat ze een goede tweede helft moesten spelen om de voorsprong te behouden. Het derde kwart kwamen de Jumpers moeilijk tot scoren, schoten vielen niet en lay-ups werden gemist. In het vierde kwart gingen de Jumpers slim spelen. Na een rake driepunter van onze nummer 4 Marell, bleven de Jumpers haar opzoeken en betrekken in het spel. Dit resulteerde in 3 rake driepunters achter elkaar waardoor de Jumpers weer wat ademruimte hadden. De roodhemden staken met 3 minuten op de klok de koppen bij elkaar en spraken af wat er verwacht werd. Deze wedstrijd was nog niet zomaar gewonnen. Binnenland kon soms nog te makkelijks scoren, dit was de laatste paar minuten het aandachtspunt voor de dames. De Jumpers bleven rustig en speelden de wedstrijd slim uit waardoor de wedstrijd gewonnen werd met 73-66
Aanstaande woensdag staat er een bekerwedstrijd gepland tegen Cobra Nova. Om 20.30 uur wordt er gespeeld in Voorburg.