Pilot prikkelarm zwemaanbod in Almelo

Zwembad Het Sportpark start vanaf 11 januari 2024 wekelijks met ‘prikkelarm zwemmen’. In eerste instantie beginnen we met een proefperiode. Het prikkelarm zwemaanbod is ontstaan vanuit een vraag van zorgtherapeuten en huidige bezoekers van het zwembad, die behoefte hebben aan wat meer rust en minder prikkels. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting en de Edwin van de Sar foundation.

Tijdens het prikkelarme zwemaanbod maken we het mogelijk om in een omgeving, die voor alle deelnemers prettig is, banen te zwemmen. We houden rekening met het volgende:

– Geluid. We minimaliseren de aanwezigheid van geluid. De muziek gaat uit, er zullen geen kinderen aanwezig zijn en de zweminstructeurs praten op een rustige toon met bezoekers.

– Licht. We dimmen de verlichting in en om het bad.

– Comfort. Deelnemers kunnen gebruik maken van grotere kleedhokjes en er is de mogelijkheid om zittend te douchen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de mindervalide ruimte om je om te kleden. Er kan gebruik worden gemaakt van het ondiepe bad (32 graden), het halfdiepe bad (32 graden) en het wedstrijdbad (28 graden).

– Hulpmiddelen. We hebben materialen om op te drijven en er is een rolstoellift aanwezig.

– Omgang. Ons zwembad- en receptiepersoneel is extra getraind om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroep. De doelgroep die graag gebruik maken van het aanbod zijn bijvoorbeeld mensen die meer moeite ervaren met prikkelverwerking als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel of autisme.

Prikkelarm zwemmen start vanaf 11 januari 2024, iedere donderdagochtend van 10.30 tot 11.30. Door de keus voor dit tijdstip hebben de deelnemers voldoende tijd om zich rustig voor te bereiden op de activiteit en kan het zwembad een rustige omgeving met minder prikkels garanderen. Er wordt gebruik gemaakt van een vrije inloop tussen 10.30 en 10.45 en het zwemuur eindigt om 11.30.

Voordelig pilot-ticket
Zwemmers kunnen gebruik maken van het voordelige introductieprijs voor slechts €3,- per persoon, per keer! De tickets zijn binnenkort te koop via de webshop op www.sportbedrijfalmelo.nl én bij de ticketautomaat in de hal van Het Sportpark Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer