Rennend het jaar uit tijdens de SISU/ Kievit Sport Oudejaarscross

De traditionele cross van atletiekclub SISU zal na een afwezigheid van 2 jaar weer worden georganiseerd op 31 december oudejaarsdag.  

START en FINISH:NIJREESBOS, Almelo

Locatie: Oude Deldenseweg 2 (Almelo), Bij het gebouw van ZDA

Vele duizenden kilometers zijn er al over de zandpaden door het Nijreesbos gelopen. En daar komen er op 31 december nog vele honderden bij. Dan wordt namelijk de oudejaarsjaarscross van atletiekvereniging Sisu gehouden. De 47e editie zal over een volledig onverhard en uitdagend parcours gaan. De cross wordt jaarlijks altijd druk bezocht en is onderdeel van de Twentsche Cross Competitie (TCC).

Zwaar circuit
Het bijzondere van het jaarlijkse parcours, is dat er redelijk wat hoogteverschil in zit. We horen van de lopers dat ze het circuit als zwaar ervaren. Dat maakt het voor sommigen extra aantrekkelijk. Wat niet wil zeggen dat alleen de afgetrainde snelle atleten aan de start verschijnen. In tegendeel. Ook kinderen kunnen meedoen aan de loop. Voor hen is er bijvoorbeeld een kidsrun van 1 kilometer.

Volwassenen kunnen kiezen voor 5 of 10 kilometer en voor de junioren is er de 2,5 kilometer. Per afstand zijn er verschillende starttijden. Zo start de 10 kilometer om 10.30 uur, de 5 om 13.00 uur en de 2,5 kilometer om 12.30 uur. De 1,5 kilometer om 12.10 uur en de kidsrun van 1 kilometer om 11.50 uur en 12.00 uur.

De inschrijving sluit 40 minuten voor aanvang bij het gebouw van het ZDA (Zevende Dags Adventisten, voorheen Scouting) in het Nijreesbos aan de Oude Deldenseweg 2.

Inschrijving via www.inschrijven.nl of kijk voor meer informatie  op www.sisu.nl of www.twentsecrosscompetitie  

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer