SDO geeft nieuwe tenues extra glans

Na een weekje rust stond voor SDO afgelopen zaterdag de streekderby tegen TOP uit het nabijgelegen Vroomshoop op het programma. Om aansluiting te houden bij koploper Regio, moesten de Westerhaarders de volle buit pakken. De Vroomshoopse bezoekers konden bij winst op gelijke hoogte komen met SDO. Voorafgaand aan het duel werden de nieuwe tenues en trainingspakken, gesponsord door ReAs, gepresenteerd en het team van de week de F1 werd voorgesteld aan het publiek.

Om 15:30 uur floot de arbiter voor het beginsignaal. In de beginfase ging het gelijk op, beide ploegen wisten vrij vlot het mandje te vinden, 1-1. Het kostte SDO vervolgens veel moeite om los te komen van TOP, mede door de fysieke speelwijze van de bezoekers. Toch wisten de Oranjehemden een gaatje te slaan naar 5-1. SDO speelde geen goede eerste helft, maar wist het krachtsverschil wel om te zetten in een voorsprong. Deze werd gedurende het restant van het eerste bedrijf vastgehouden. De streekgenoten gingen rusten bij een 8-5 ruststand.

Niet meer in gevaar
Na rust wist TOP als eerste tot scoren te komen, 8-6. SDO counterde direct naar 10-6. De Vroomshopers probeerden het gat te dichten, maar door uitstekend verdedigend werk en een stuk vechtlust wist de Reas-formatie dit te voorkomen. Daarnaast kwamen de SDO’ers met enige regelmaat tot scoren. Een kwartier voor tijd stond er een 15-9 tussenstand op het scorebord. Beetje bij beetje nam de ploeg van Rick Zomer verder afstand van TOP dat gecoacht werd door zijn broer Ad. Hierdoor kwam de overwinning niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Einduitslag SDO – TOP: 20-12

Op deze wijze wist SDO de laatste competitiewedstrijd van 2023 te winnen. De Oranje-formatie speelde geen hele sterke wedstrijd, maar liet wel zien waarom de ploeg bovenin meedraait. De SDO’ers gaan de ‘winterstop’ in als de runner-up van de competitie. De ploeg hoeft alleen Regio voor zich te dulden.

Na de jaarwisseling gaan de Westerhaarders verder met de jacht op de ploeg uit Vaassen. Op 13 januari staat het volgende duel gepland. Het vlaggenschip van SDO zal dan afreizen naar de Campus van de UT in Enschede, om het daar op te nemen tegen de studenten van Vakgericht. Dit duel begint om 11:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer